Петък, 14 Януари 2022 21:19
Националките U17 с втора загуба на Балканиадата в  Турция
Снимка: cev.lu

Националният отбор на България за жени U17 отбеляза втора загуба на Балканиадата в Балъкесир (Турция), която е квалификация за Европейското първенство. Воденият от Диян Боюклиев тим отстъпи на Сърбия с 0:3 (18:25, 18:25, 21:25) в третия си мач от надпреварата.

Така младите "лъвици" имат в актива си една победа и две поражения, като заемат третата позиция в класирането с 3 точки. Съставът на Сърбия е втори с три успеха и 9 точки. Толкова има и водачът Турция, но домакините са първи без загубен гейм, докато сръбкините отстъпват засега с един загубен.

След поражението от Гърция във втория ден на турнира, в този двубой нашите момичета не успяха да се вдигнат и да покажат потенциала си. Тимът на „плавите“ имаше водеща роля през първите две части и поведе с 2:0

Националките ни се противопоставиха с пълна сила на съперничките едва в третия гейм. Взеха първоначална преднина и диктуваха развоя до средата. За съжаление не запазиха този възход. Сръбкините се стабилизираха и демонстрираха повече качества и умения. Отново пречупиха нашите и затвориха мача с чиста победа за 79 минути.

Най-резултатна бе Ива Дудова с 15 точки (2 аса). Мария-Габриела Миличевич добави 10 точки (1 ас, 1 блокада). За съперника Ана Михайлович бе над всички с 18 точки (2 аса), Милица Видачич завърши с 13 точки (1 блокада).

На 15 януари България излиза срещу Турция от 16:30 часа. Сърбия среща Румъния от 19:00 ч.

Статистика можете да видите тук.