Събота, 18 Декември 2021 18:51
Давид Давидов, Илия Динков, Владимир Николов и Евгени Иванов откриха международния турнир "Звезди на бъдещето"
Снимка: bvf.bg

Специални видеопослания от световни звезди на волейбола от България, Италия, Русия и Сърбия предизвикаха истинска еуфория сред волейболните таланти от четирите държави, участващи на първия международен турнир "Звезди на бъдещето", организиран от ВК "Левски София".

 

20063001325.jpg

Кулминацията на официалната церемония по откриването на турнира бяха видеообръщенията от Матей Казийски и Елица Василева (България), Алесандро Микиелето (Италия), Максим Михайлов (Русия) и Катарина Лазович (Сърбия). 180 волейболисти - момчета и момичета до 15 години, реагираха много емоционално, виждайки на видеоекрана на всеки един от големите в света на волейбола. Младежите буквално изригваха при появата на волейболен идол от тяхната родина, а награждаваха с аплодисменти всеки от успелите спортисти, отправил вдъхновяващи думи бъдещите звезди.

026691772613

На церемонията по откриването на турнира присъстваха Давид Давидов – вицепрезидент на Българската федерация по волейбол и съпрезидент на ВК „Левски София“, Илия Динков - първи вицепрезидент на Българската федерация по волейбол, Владимир Николов - съпрезидент на ВК "Левски", и Евгени Иванов - председател на Комисия детско-юношески волейбол към Българската федерация по волейбол.

 

93092814

"Започвайки целия проект с волейболния клуб и изграждането на спортната зала, една от основните ни цели беше да пълним залата с деца. Картината, която виждам днес ме прави истински щастлив. Щастлив, че в спортна зала "Левски София" са събрани млади хора, обичащи волейбола - таланти от силни волейболни нации, които ще могат да съпоставят възможностите си с връстници от другите страни. Вярвам, че ще натрупат и безценен опит, и емоции, и волейболни приятелства. Успех и нека най-добрият победи.

Ние ще направим всичко по-силите си турнирът „Звезди на бъдещето“ да се превърне в ежегоден, да увеличим броя на участниците и да го развиваме още и още през следващите години", заяви Давид Давидов.

David Davidov

В първото издание на турнира "Звезди на бъдещето" се включиха 12 отбора - за момчета и момичета до 15 години.

Участници при момчетата са "Волей Тревизо" (Италия), "Цървена звезда" (Сърбия), "Москва" (Русия), "Левски София", Волейболна академия "Стойчев - Казийски" и "Виктория Волей".

 2802771924.jpg

Участници при момичетата са "Цървена звезда" (Сърбия), "Ника" (Русия), "Левски София", "Марица" (Пловдив), ЦПВК и ЦСКА.

Шестте отбора при момчетата и при момичетата играят всеки срещу всеки в мач до 3 гейма, като всеки спечелен гейм носи една точка за крайното класиране. Отборът, събрал най-много точки след изиграване на петте мача, става шампион на турнира. При равен брой точки определящ е резултатът от директната среща.

Турнирът продължава до 20 декември. Входът е свободен.