Събота, 11 Декември 2021 21:59
Казанлък победи ЦСКА с 3:0 гейма
Казанлък победи ЦСКА с 3:0 гейма Снимка: ВК Казанлък

#nvlVolleyLadies

Казанлък Волей 3-0 ЦСКА (25-21, 26-24, 25-23)

В единствения мач за деня от женския ни елит Казанлък Волей успя да надиграе с чиста победа 3-0 отбора на ЦСКА. В двубоя от 7-ми кръг, “розите” се наложиха без да дадат гейм, записвайки четвърта победа в Демакс Лига.

С 12 точки в актива си, Казанлък заема трето място във временното класиране, докато това е втора загуба за ЦСКА, но с 15 точки в актива си, те запазват второто си място.

Въпреки чистата победа, двубоят беше оспорван и в трите гейма, като и двата отбора се преследваха в резултата през цялото време. След изключително оспорван край на втория гейм, “розите” успяха да се приближат до победата и в крайна сметка да грабнат чистия успех.

Локомотив Нидо 2-3 Славия (25-18, 15-25, 25-18, 15-25, 7-15)

Истински волейболен спектакъл сътвориха отборите на Локомотив Нидо и Славия. В мач от седми кръг в женския ни елит, двата тима показаха дух и желание за победа, но славистките успяха да се наложат безапелационно в решаващия пети сет, повеждайки с 5-1 от самото начало.

Младият отбор на Локомотив беше по-близо до победата при 2-1 гейма в своя полза, но опитът на столичанки изигра ключова роля.

Това е четвърта победа за Славия през този сезон. С 12 точки в актива си, те заемат 4-тото място във временното класиране в Демакс Лига.

Берое 3-0 Перун (25-17, 25-22, 25-18)

Берое записа първата си победа в Демакс Лига за този сезон, след като в събота с наложи с чиста победа 3-0 над варненския Перун в мач за седма позиция във временното класиране. Гостенките, от своя страна, са без победа до момента и заемат осма позиция в женския ни елит.

Домакинките от Стара Загора се наложиха с по-добра игра в решаващите моменти в края на всеки един гейм, и в крайна сметка, прецизната им игра и по-голяма концентрация се оказаха ключов фактор към победата.

Важно! Двубоят между ДКС Варна (Варна) и Марица (Пловдив) от седмия кръг в Националната волейболна лига Демакс беше прекъснат поради авария в електрозахранването на Варна. Марица поведе с 25-20, и 12-8, когато двубят беше преустановен. НВЛ ще определи нова дата за срещата.