Събота, 11 Декември 2021 09:00
Хебър с безапелационна победа над Пирин в битка за временната лидерска #efbetsuperbolley позиция
Снимки:start-photo/НВЛ

Четири мача от Ефбет Супер Волей се състояха този петък, като волейболният шампион на България - ВК Хебър Пазараджик, успя да се справи без никакви трудности с конкурента си за първата позиция във временното класиране в мъжкия елит - ВК Пирин Разлог. Голямата изненада в първия ден от 10-ти кръг дойде от победата на Славия над Марек Юнион-Ивкони.

#efbetsupervolley

Монтана Волей 3-0 Сливнишки герой (25-14, 25-16, 25-17)

Монтана Волей продължава с победния си ход в Ефбет Супер Волей, след като този петък записа осма поредна победа, този път побеждавайки срещу отбора на Сливнишки герой.

Домакините контролираха играта на всички компоненти през всичките три гейма, като не позволиха на тима, воден от Мартин Стоев да вземе инициативата или да се приближи в резултата.

Състезталите на Даниел Пеев затрудниха съперника с по-добра игра на сервис (9 аса), докато гостите не успяха да отбележат нито една директна точка на този компонент. Блокът също на Монтана също изигра роля в добрия резултат (10).

Любослав Симеонов с 20 точки и 73% ефективност в атака беше над всички в мача и заслужено спечели приза за най-полезен играч.

99020021

Славия 3-0 Марек Юнион-Ивкони (26-24, 25-23, 25-21)

Славия създаде изненадата в 10-ти кръг досега, надигравайки с чисто 3-0 фаворита в мача - Марек Юнион Ивкони.

И трите гейма бяха оспорвани, но състезателите, водени от Северин Димитров успяха да наложат волята си и да разочароват дупничани.

И двата отбора показаха равностойна игра, но прецизността в малките детайли изигра решаваща роля за победата на славистите. Водени от Виктор Бодуров и Васил Николов, столичани успяха да отбележат две атаки повече (36 на 34). Малко по-добро представяне на блок (10 на 7) и на сервис (7 на 4) също се оказаха ключ към победата.

Бодуров с 10 точки и 67% ефективност в атака беше определен за най-полезен играч на мача.

 

Славия-Марек5

Ботев Луковит 1-3 ПСК Локомотив Пловдив (26-24, 19-25, 18-25, 19-25)

Ботев Луковит и ПСК Локомотив Пловдив се оказаха единствените отбори в първия състезателен ден от 10-ти кръг, чиито мач не завърши с чиста победа. След оспорван и загубен първи гейм, пловдивчани успяха да се върнат в мача и да грабнат следващите три гейма, за да се поздравят с успех. Това е втора победа за Локомотив от началото на сезона.

Двата отбора показаха еднакво ниво в атака (44 на 45 за Ботев) и на сервис (6 на 5 аса за Локомотив). Разликата дойде от 15-те успешни блока ба гостите (докато домнакините записаха само 5 точки от този елемент). Състазателите на Мирослав Живков съумяха също така се възползват повече от грешките на противника и отбелязаха 34 пъти (на 27).

Венцислав Георгиев от Локомотив се разписа 22 пъти (62% ефективност в атака) и стана топ реализатор в мача. Костадин Бишуров добави 11 (50% ефективност).

Хебър Пазарджик 3-0 Пирин Разлог (25-16, 25-19, 25-12)

В дербито на деня “Тигрите” от ВК Хебър Пазарджик се наложиха с чиста победа срещу опонента си за първото място във временното класиране - ВК Пирин Разлог. Старши треньорът на домакините - Камило Плачи, беше на линия за двубоя след двумесечно отсъствие.

Това е десета поредна победа за пазарджиклии, които до момента имат само един загубен гейм. За Пирин Разлог пък това беше първо поражение в елита този сезон.

Пред собствената си публика в зала Васил Левски домакините не оставиха шанс на своите противници, надигравайки ги в различните компоненти.

 

thumbnail_KBA_2268.jpg

Единственият момент, в който гостите бяха близо в резултата, беше в средата на втория гейм, но Стойко Ненчев, с добър сервис, помогна на своите съотборници да се върнат обратно в играта.

Разпределителят на Хебър - Гьорги Гьоргиев грабна приза за най-полезен играч.

Топ реализатор в мача стана Тодор Алексиев, който завърши с 14 точки до своето име.