Събота, 04 Декември 2021 21:35
ЦСКА се наложи над ПСК Локомотив с 3:0
ЦСКА се наложи над ПСК Локомотив с 3:0 Снимка: start-photo.bg/НВЛ

Три мача от мъжкия ни елит Ефбет Супер Волей се изиграха тази събота, като фаворитите в двубоите не разочароваха своите фенове. Добруджа 07, ЦСКА и Хебър Пазарджик се наложиха с чисти победи над Сливнишки герой, ПСК Локомотив Пловдив и Берое 2016 съответно.

Хебър заема втора позиция във временното класиране, но с мач по-малко от лидера Пирин Разлог. ЦСКА пък са седми, а Добруджа 07 са на девето място след приключването на 9-ти кръг.

Резултати, програма, статистика на www.nvl.bg

Сливнишки герой 0-3 Добруджа 07 (20-25, 15-25, 26-28)

Добруджа 07 наложи волята си над Сливнишки герой в първия мач за деня.

Гостите уверено поведоха в първия гейм, контролирайки играта в различните елементи, като успешната игра на блок допринесе за доброто им представяне в ключови моменти. Вторият сет също се разви в полза на добруджанци, които без особени трудности се приближиха до крайната победа. Състезателите, водени от Мартин Стоев обаче показаха характер в третия гейм, когато бяха близко до това да върнат ообратно интригата в мача. След игра “на котка и мишка” в последните моменти, Явор Генов сложи край на спора и донесе чистата победа на домакините.

Той завърши и като най-резултатен в мача, със 17 точки до своето име и 62% ефективност в атака. 14 добави Георги Михалев (61% ефективност). За домакините най-добре като резултатност се представи Мариян Наков с 10 точки (38% ефективност).

ПСК Локомотив Пловдив 0-3 ЦСКА (17-25, 16-25, 19-25)

ЦСКА надделя в двубоя срещу ПСК Локомотив Пловдив. Армейците, водени от египетската си звезда Реда Хейкал, се справиха с противника в три гейма и се поздравиха с чиста победа (шеста в актива им досега).

Двата тима започнаха равностойно в първия гейм, но след 12-тата точка ЦСКА дръпна в резултата благодарение на успешни атаки на Хейкал и Георги Татаров. От другата страна на мрежата, пловдивчани пък загубуиха концентрация (в атака и на сервис), а ЦСКА отвори мача в своя полза.

Столичани поведоха в началото на втория гейм, и въпреки няколкото грешки в атака, доброто им представяне в атака (Христов, Татаров), си осигуриха лидерството в сета. Стабилизирайки играта си в атака отново, състезателите на Александър Попов грабнаха и втория гейм, аслед това продължиха доминацията си и в третия.

Хейкал завърши като най-резултатен в мача, отбелязвайки 16 точки (54% ефективност в атака). Той беше обявен и за най-полезен играч в двубоя. 14 добави Татаров (52% ефективност). За домакините Венцислав Георгиев беше най-добър с 10 точки (30% ефективност).

Хебър Пазарджик 3-0 Берое 2016 25-12, 25-9, 25-12)

Шампионите от Хебър Пазарджик не срещнаха никакви проблеми в мача си срещу Берое 2016. След като записаха загуба в първия си мач от груповата фаза на най-елитния европейски клубен турнир - Шампионска лига, на родна територия пазарджиклии показаха класа срещу тима от Стара Загора.

Хебър беше безапелационен в атака в първия гейм, докато малко повече грешки от страна на Берое им попречиха да се представят по-добре в тази част. Доминацията на домакините продължи напълно и в следващите два гейма, като състезателите на Мартин Бланко Коста надиграха съперника на всички компоненти.

Стойчо Ненчев, с осем точки и завидните 80% в атака, беше избран за най-полезен играч в мача. Най-резултатен пък стана неговият съотборник Брадли Гънтър (10 точки, 75%).