Петък, 03 Декември 2021 18:49
Честит 50-годишен юбилей на Мартин Стоев!
Снимка: БФВ

Един от най-успешните български треньори Мартин Стоев днес е рожденик. Празникът е специален, тъй като легендата има юбилей и става на 50 години.

Мартин Стоев е бивш национал и един от най-изявените ни състезатели в държавния тим от близкото минало, световен шампион за младежи от Кайро 1991. Продължава пътя си с треньорска дейност, става селекционер на мъжкия национален отбор, а под негово ръководство „лъвовете“ достигат до бронзовите медали на световното първенство през 2006 година и световната купа в Япония през 2007 година. В сегашно време е треньор на представителния тим на България за юноши под 19 години,с когото бележи медал след медал. В последните десетилетия той отбелязва най-големи успехи с националните селекци в различните възрасти, като има общо 8 медала (4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови).

Martin Stoev

През 2021-а Стоев изведе младите волейболисти до двоен триумф на международна сцена. Първо покори златния връх на Балканиадата в Косово за по-горната възрастова група U20, а след това завоюва със своите състезатели сребърни медали на Световното първенство U19 в Техеран (Иран).

 

BUL U19

Българска федерация по волейбол честити юбилея на Мартин Стоев, като му пожелава крепко здраве, щастие и ползотворна треньорска дейност. Още по-големи върхове на волейболното поле и много поводи за национална гордост!