Неделя, 28 Ноември 2021 23:25
Дея спорт Бургас надделя над ЦСКА в последния мач от осми кръг в Ефбет Супер Волей
Снимки: start-photo.bg/НВЛ

Два мача в Ефбет Супер Волей сложиха край на осмия кръг в мъжкия ни елит. Монтана Волей се справи с Локомотив Пловдив, а Дея спорт Бургас надви ЦСКА София.

След приключването на осми кръг, Пирин Разлог продължава да е на върха във временното класирне с осем победи от осем мача и 23 точки. На втора позиция е Хебър Пазарджик, с 21 точки в актива си, но с мач по-малко. Трети са Монтана Волей, които след днешната победа имат 18 точки.

Пълно класиране, статистика, резултати и програма в Ефбет Супер Волей на www.nvl.bg

#efbetsupervolley

Локомотив Пловдив 0-3 Монтана Волей (14-25, 19-25, 17-25)

Гостите стартираха ударно в мача, повеждайки със 7-1 в първия гейм, показвайки надмощие в атака. Локомотив от своя страна се бореше да намери своя ритъм и допусна грешки, които повлияха на крайния резултат. Въпреки че Монтана също загуби концентрация за миг, това не попречи на състезателите на Даниел Пеев да отворят мача в своя полза. Вторият гейм беше по-оспорван до 9-тата точка, след което, водени от Димитър Калчев, гостите взеха инициативата. Запазвайки добрия дух, Монтана успя да се поздрави с крайния успех.

Най-резултатен стана Радослав Попов от Монтана Волей, записвайки 10 точки.

Дея спорт Бургас 3-1 ЦСКА (25-16, 21-25, 25-18, 25-17)

Дея спорт Бургас успя да надделее над ЦСКА София в последния мач от осми кръг в Ефбет Супер Волей.

Бургазлии стартираха по-уверено в мача, повеждайки от самото начало на първия гейм. ЦСКА обаче отвърна бързо на удара, грабвайки втория сет, този път контролирайки нещата на терена.

Deya_CSKA.jpg

Третият гейм започна оспорвано, но след 12-тата точка домакините, водени от Георги Братоев, взеха нещата в свои ръце, повеждайки с 2-1. Вдъхновени от положителния резултат, Дея спорт грабна и четвъртия последен гейм.

Братоев се окичи с приза за най-полезен играч, а най-резултатен стана Виталий Василев с 23 точки. За ЦСКА, Реда Хайкал отбеляза 21.