Събота, 27 Ноември 2021 22:01
Пирин запазва лидерската си позиция в Ефбет Супер Волей
Снимка: Start-photo.bg/ НВЛ

Шест мача от Ефбет Супер Волей и три от Демакс Лига се състояха тази събота. Както в мъжкия, така и в женския ни елит отборите-фаворити успяха да запишат победи.

Актуални резултати, статистика и програма в елита, както и във Висшата лига - на www.nvl.bg.

 #efbetsupervolley

 

Марек Юнион Ивкони 3-2 Ботев Луковит (25-15, 25-18, 21-25, 24-26, 15-13)

 Марек Юнион Ивкони и Ботев Луковит сътвориха истински волейболен спектакъл тази събота, след като се бориха за победа в мач от осми кръг на Ефбет Супер Волей над два часа. В крайна сметка, домакините успяха да се наложат в решаващия пети гейм, записвайки четвърта победа в мъжкия елит.

Състезателите на Найден Найденов стартираха по-добре в мача, повеждайки с 2-0 след по-добро представяне на блок (шест в първия гейм и два във втория). Гостите обаче показаха мотивация и възползвайки се от непредизвиканите грешки на домакините в третия гейм, се върнаха обратно в мача. Истинска битка последва в четвъртия гейм, като и двата тима допуснаха някои грешки в решаващи моменти, но Ботев намери правилния път към успеха в тази част. В тайбрека обаче дупничани записаха някои важни точки, с което подпечатаха и победата.

Любчо Янков от тима на победителите се окичи с приза за най-полезен играч, завършвайки с 15 точки и завидните 80% успеваемост в атака.

 

 Левски София 3-0 Раковски 1964 (25-16, 25-20, 25-21)

 Столичният гранд Левски не срещна трудности с отбора на Раковски 1964, записвайки чиста победа с 3-0. Състезателите на Андрей Жеков контролираха случващото се на терена през всичките три гейма и се поздравиха с победата за малко над час игра.

Кристиян Титрийски заслужи приза за най-полезен играч на мача, завършвайки с 11 точки и 69% успеваемост в атака. Със същия актив, но с 60% успеваемост завърши Гордън Люцканов. За Раковски 1964 9 точки отбеляза Алекс Николов (53%).

 

695320211127201518

Нефтохимик 2010 3-2 Дунав Русе (15-25, 28-26, 25-20, 26-28, 15-13)

 

Бургаският Нефтохимик срещна трудности в своя мач срещу Дунав Русе, но в крайна сметка успяха да оцелее след тайбрек и да се поздрави с крайната победа.

Гостите стартираха много по-уверено в мача, повеждайки уверено в резултата. Състезателите на Николай Желязков се върнаха в двубоя след оспорван втори гейм, въпреки че започнаха с ударното 9-0 в тази част. До края на гейма, гостите показаха истинския си потенциал и притиснаха бургазлии до стената, които обаче успяха “да оцелеят” след напрегнати последни минути. И в следващите два гейма отборите продължиха да се преследват в резултата, но след напрегнат четвърти сет, гостите успяха да обърнат резултата в своя полза и да вкарат мача в тайбрек. Домакините стартираха по-добре в решаващия гейм, и въпреки че Дунав успя да изравни при 6-6, Нефтохимик успя да наложи волята си.

Николай Учиков грабна приза за най-полезен играч, забивайки завидните 30 точки. За Дунав Петър Христосков беше над всички, с 27 точки до своето име.

 

 thumbnail  TD 0176

 

Сливнишки герой 0-3 Хебър (12-25, 15-25, 28-30)

Волейболните шампиони от Хебър Пазарджик продължават своя победен ход в Ефбет Супер Волей без да имат загубен гейм досега. Състезателите на Мартин Бланко Коста се поздравиха с чиста победа срещу водения от Мартин Стоев ВК Сливнишки герой.

Пазарджиклии стартираха безупречно в първите два гейма, но в третия домакините показаха мотивация и борбен дух, а Хебър загуби концентрация. При резултат 26-26 Брадли Гънтър взе нещата в свои ръце и с две успешни атаки, сложи край на спора.

Якопо Масари от Хебър завърши като топ реализатор с 14 точки и 53% ефективност в атака. С по 13 точки се записаха Гънтър и завърналият се в игра Теодор Тодоров (90% ефективност).

Пирин 3-0 Славия (25-20, 25-11, 25-21)

Пирин не разочарова феновете си и с нова победа в актива си, продължава да е лидер във временното класиране в Ефбет Супер Волей.

И двата отбора започнаха мотивирани в двубоя, като през по-голямата част от първия гейм се преследваха в резултата. Пирин обаче показа по-голяма решителност след 20-тата точка и отвори мача в своя полза. Вдъхновени, състезтелите на Благовест Катранджиев не оставиха съмнения относно своето превъзходство във втория гейм. Славистите опитаха да се противпоставят в третата част, но усилията им не дадоха резултат.

Спас Байрев от Пирин с 22 точки отново се окичи с приза за най-полезен състезател.

 

Берое 2016 0-3 Добруджа (19-25, 24-26, 22-25)

Добруджа успя да спре негативната си серия в Ефбет Супер Волей, записвайки чиста победа срещу Берое 2016. Това е трета победа за тима, воден от Лазар Лазаров.

Старозагорци започнаха малко по-добре в двубоя, но Добруджа бързо успя да вземе инициативата и да открие резултата в своя полза. Ключов момент беше краят на втория гейм, когато Берое не успяха да реализират геймбол и позволиха на добруджанци да поведат с 2-0. Вдъхновени от позитивния резултат, Добруджа 07 успяха да грабнат и третия гейм.

Най-резултатен в мача стана Георги Михалев, който завърши с 16 точки.

#nvlVolleyLadies

Берое 0-3 Mарица (15-25, 11-25, 14-25)

Волейболните шампионки на България Марица Пловдив записаха поредна победа в Демакс Лига, след като тази събота надиграха без проблеми отбора на Берое в мач от пети кръг в женския елит.

Състезателките на Борислав Крачанов, които преди дни записаха загуба в първия си мач за сезона от Шампионска лига, стартираха по-добре в двубоя срещу Берое и без никакви проблеми отвориха в своя полза след ас на Доби Христоскова. Христоскова записа и последната точка във втория гейм, този път след успешна блокада. Доминирайки на игрището и в последния трети гейм, маринчанки спечелиха срещата след едва час игра. Христоскова стана топ реализатор с 14 точки, а Боряна Ангелова и Ива Дудова се разписаха с 9 всяка една.

Перун 0-3 Славия (19-25, 18-25, 13-25)

 

Славия записа трета победа в Демакс лига, след като се наложи с чисто 3-0 срещу варненския Перун.

Това е трета победа в женския елит за славистките през този сезон.

Славия срещна трудности само в първия гейм - двата тима се преследваха в резултата до 18-тата точка, но столичанки успяха да наложат волята си. В останалите два гейма, гостенките превъзхождаха своите противнички в различните елементи и заслужено се поздравиха с победата.

Локомотив Нидо 0-3 ЦСКА (14-25, 10-25, 14-25)

 

ЦСКА продължава с отличното си преставяне в Демакс Лига, след като в мач от пети кръг в женския ни елит се наложи безапелационно над Локомотив Нидо.

Състезателките на Юлия Иванова не срещнат проблеми с противничките си в нито един от геймовете, доминирайки на терена и показвайки по-добра игра.