Петък, 17 Септември 2021 17:00
Лидл България подкрепя и младите волейболисти за предстоящото Световно първенство в София
Снимка: Бончук Андонов/БФВ

30 години след като България става световен шампион,

страната ни е домакин на първенството за мъже до 21 г.



Броени дни остават до началото на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 г. в София. Страната ни е домакин на най-престижния форум точно 30 години, след като България стана световен шампион до 21 г. в Египет.

Шампионатът ще се проведе от 23 септември до 3 октомври. И този път Лидл България подкрепя Българската федерация по волейбол (БФВ) и свежите попълнения в отбора, както е и мотото на тазгодишното партньорство на веригата с БФВ. Страната ни е съдомакин заедно с Италия, като мачовете в София ще се играят в спортна зала "Левски София".

На 23 септември България се изправя срещу Бахрейн в дебютния си мач от първата групова фаза. На 24 септември среща Куба, а на 25 септември – Полша. В София са и мачовете от групата с участието на Бразилия, Русия, Камерун и Канада. Първите два отбора от тези групи сформират нова група от 4 отбора и продължават битката към попадане в топ 4 и за разпределение на медалите от световното първенство.

 

В навечерието на шампионата на планетата през 2021 г. заедно се събраха националният отбор на България до 21 г., световните вицешампиони от националния отбор на България до 19 г., както и знаменитият отбор на България от 1991 г. така на едно място бяха златната история, настоящето и бъдещето на българския волейбол.

 

“Освен партньори на Българската федерация по волейбол, ние сме и истински фенове на родните таланти в този така завладяващ спорт. Горди сме, че можем да бъдем част от писането на родната история във волейбола и да подкрепим младежите в стремежа им отново да докажат, че българските спортисти са на световно ниво. Радвам се, че те припознаха в нас един стойностен партньор, на който могат да разчитат в тези вдъхновяващи мигове от тяхната спортна кариера”, каза Борислав Хлебников, ръководител „Маркетинг и реклама“, Лидл България.

 

Лидл България засвидетелства своята подкрепа и към националния волейболен отбор за жени в тазгодишното издание на ЕвроВолей 2021, като организира заедно с БФВ представителна обиколка на град Пловдив с най-ценното и желано от всички състезатели отличие – шампионската купа от ЕвроВолей 2021. За три дни на знакови локации в града над 10 000 фенове имаха изключителната възможност да застанат до уникалния трофей. А със своите солидни 9 кг и изцяло ръчна изработка, златната купа впечатли присъстващите и успя да запали симпатията им към волейбола.

 

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 108   магазина в 50 града и над 3200 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели     наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

 

БФВолейбол благодари на своите партньори: Лидл България, Гаритидж парк, СпортДепо, ОМВ България, Аджибадем Сити Клиник, Юнион Ивкони, Бачково, Булсатком, Спорт Тото, Министерство на Туризма, Министерство на младежта и спорта.