Вторник, 14 Септември 2021 13:10
Живко Желев представи екипа си, очаква по-силно първенство

Председателят на Национална волейболна лига Живко Желев представи екипа, с който ще работи от новия сезон. Това стана на работна среща на клубовете от Суперлигата. В ръководството са Александър Попов (ЦСКА), президентът на "Нефтохимик 2010" (Бс) Огнян Томов, Сашо Йовков с ресор "Маркетинг, реклама и продажби", международният рефер Атанас Върбанов - "Маркетинг и социални мрежи" и Христо Апостолов - оперативен директор, чийто имена са вече входирани в УС на БФВ за утвърждаване на заседание.

"Всеки един от тях е отлично познат във волейболните среди и с богат опит в спорта ни - каза Желев. - Доказани професионалисти, с които вярвам, че ни очакват хубави времена в развитието на родния волейбол. Запознахме клубовете с финансовото състояние, както и със свършеното до този момент. Имаме вече партньори, с които сме се договорили и предстои сключване на контракти. Водим в момента разговори за генерален партньор на Лигата и се надявам буквално до дни да имаме краен резултат. Обсъдихме някои изменения в Правилника за новия сезон и решенията ще бъдат входирани до УС като принципал на НВЛ за разглеждане, преди да бъдат официализирани. Измененията са по-скоро към облекчаване работата на клубовете и намаляване на ограниченията за реклама, което да им даде възможност за повече свобода в привличането на партньори предвид трудната икономическа ситуация в страната. Ще дам един пример - досега всички рекламни площи в самото игрално поле бяха изцяло собственост на НВЛ, а сега предоставяме половината на клубовете и техните партньори.

Първенството ще стартира на 22-23 октомври, като седмица по-рано планираме да бъде мачът за Суперкупата на България между Хебър и Нефтохимик. Предвид селекциите, които вървят в момента, смело мога да кажа, че първенството ще бъде още по-силно и атрактивно от миналата година.