Неделя, 12 Септември 2021 23:39
Цветан Соколов: Германия изигра хубав мач, ние не успяхме
Снимка: cev.lu

Волейболистите на България отпаднаха от Европейското първенство, след като загубиха от Германия с 1:3 гейма на осминафиналите. КапитанътЦветан Соколов заяви след мача, че конкуренцията между националните отбори вече е на много високо ниво.

"Всички държави играят по-различен волейбол. Израснали са технически, тактически. Нормално е да се вдигне нивото. Ние явно изоставаме, след като сме на това място", заяви пред bTV разочарованият Соколов.

Той анализира мача с Германия, като заяви, че загубата е дошла, тъй като българските волейболисти не са се възползвали достатъчно от рисковете, които са поемали.

„Трябваше да изиграем първия гейм по доста различен начин. Направихме много грешки, много леки топки ни паднаха, които трябваше да си вземем. Германия ни даваше много възможности да играем повече с топката. За жалост, не успяхме да реализираме това, което дойде от наша страна, и което можехме да обработим. Нормално е съперникът да рискува на сервис. Имаше грешки, но имаше и хора, които влизаха в серии. Ние не можахме. Просто не се получаваха нещата. Германия изигра един хубав мач. За жалост ние не успяхме", каза Соколов.