Неделя, 12 Септември 2021 22:32
България отпадна от ЕвроLолей 2021
Снимка: cev.lu

Националният отбор на България отпадна от Eвропейското първенство по волейбол за мъже 2021. Момчетата на Силвано Пранди загубиха от Германия с 1:3 (14:25, 25:18, 19:25, 22:25) в 1/8-финален мач, който се игра в Острава (Чехия).

Успехът класира германците на 1/4-финал в надпреварата, където ще срещнат Италия. От своя страна „Скаудра адзура“ отстрани Латвия с 3:0 гейма на осминафинала.

Стартов състав на България: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Тодор Скримов, Алекс Грозданов, Николай Колев - Владислав Иванов-либеро (Аспарух Аспарухов, Стефан Чавдаров).

Волейболистите ни не влязоха добре в мача. Напрежението се стовари върху тях и те показаха неувереност и колеблива игра. Германците пробиха посрещането ни със сервис. Добра блокада и висока успеваемост в атака бяха силните им страни, като те спечелиха гейма с разгромна разлика.

Националите излязоха с променено поведение във втората част. Показаха, че ще се борят и се събраха. Засилиха сервиса и ззатрудниха максимално съперника. Процентът в посрещането се вдигна, както и в атака. България поведе с 12:8. Германците започнаха да грешат и настъпи спад. До края на гейма волейболистите ни запазиха стабилитет и спечелиха, като изравниха 1:1.

 

94757721

Третата част започна равностойно 10:10. В този момент опитният Грозер даде страхотен тласък на своите към успеха. Сервисът на Германия отново заработи в пълна сила и съперникът поведе с 16:10. Пранди отново предприе рокада, като в игра влезе Аспарух Аспарухов на мястото на Скримов. Разликата обаче бе непреодолима. Германците взеха гейма и предимство с 2:1.

България имаше уникален шанс да докара двубоя до тайбрек, но го пропиля в четвъртата част. Нашите поведоха с 4:1 и 10:6. Германците обяче изравниха, а в основата отново бе Георг Грозер. Съперникът взе преднина 18:16, парира всички опити за обрат и спечели крайната победа само с един загубен гейм.

 

967932153

Мориц Карлицек стана най-резултатен за победата на Германия с 19 точки. С най-голям актив за България бяха Цветан Соколов и Алекс Грозданов с по 8 точки.

 

Статистика можете да видите тук.