Вторник, 27 Юли 2021 12:02
Николай Николов: Очакванията към нас винаги са големи
Снимка: bvf.bg

Един от най-опитните и класни волейболисти Николай Николов отново е в състава на мъжкия национален отбор за Европейското първенство. Централният блокировач говори за впечатленията му от Лигата на нациите и разкри очакванията си за предстоящия турнир.

“Знам, че много хора не са доволни от представянето на отбора ни в Лигата на нациите - призна Николов. - То не ни приляга. Турнирът беше изключително тежък, всички го знаят. Даде се шанс на много от младите момчета. Реално от опитните състезатели почти никой не взе участие. Затова едно такова представяне е резонно и няма нищо странно. Хората трябва да имат търпение. От опитните не останаха много в състава и след още някоя годинка няма да има нито един. Смятам, че нещата ще се получат, но трябва време. При смяна на поколенията е много трудно да намериш 10 волейболисти - 20-годишни, които да играят на нивото, на което са били предишните.”

По темата за предстоящото Европейско първенство (1 - 19 септември), където в група В България ще се изправи срещу домакина Чехия, Италия, Словения, Беларус и Черна гора, волейболистът коментира, че очакванията винаги са големи.

“Не само ние, а и целият народ иска сериозни постижения - продължи Николов. - Българският национален отбор ще остане емблема и не можем да си позволим да отметнем годината просто с едно участие. Най-важното е да се подготовим максимално добре, да видим кой в какво състояние е. Другото важно е да се запазим здрави, защото липсата на един контузен състезател за нас се явява много голям проблем. Оттам нататък трябва да покажем това, което можем. Надявам се то да е достатъчно да направим едно хубаво класиране. В крайна сметка, ако не го заслужаваме, нека по-силните отбори да ни побеждават.