Вторник, 27 Юли 2021 11:40
Цветан Соколов: Да си върнем самочувствието за Европейското първенство
Снимка: bvf.bg

Мъжкият национален отбор се готви от седмица за Европейското първенство 2021. Момчетата на селекционера Силвано Пранди са в пълен състав, като 20 състезатели са повикани в разширения отбор. Засега въпросителна остава около състоянието на капитана на националния тим Цветан Соколов, който претърпя контузия по време на Лигата на нациите и това го извади принудително от игра.

„Все още не мога да кажа как се чувствам, защото това е първата ми тренировка в зала - коментира голямата ни звезда. - Направих ядрено-магнитен резонанс преди една седмица и той показва, че мускулът е зараснал на 95%. Това означава, че мога да се натоварвам и ще се включа по-пълноценно в тренировъчния процес. Надявам се всичко да е наред.”

Диагоналът сподели и своето мнение за представянето на отбора в ВНЛ.

“За Лигата на нациите всичко може да се каже, но няма да бъде достатъчно - продължи Соколов. - Не направихме добър турнир. Натрупахме доста загуби, не играхме силно. Можехме много по-стабилно да изиграем някои мачове. Станалото не беше добре дори и от психическа гледна точка. Имаме млад отбор, който в момента се гради, трудно е да излезем от тази ситуация, в която сме в момента. Нека да погледнем по-позитивно на нещата. Даде се възможност на много състезатели да се изявят в тази световна надпревара. В такива мачове, в които някои момчета не са си мислили, че ще играят. Така че колкото и негативно, толкова и позитивно бихме могли да погледнем на този турнир. Трябва да оставим назад загубите, които натрупахме и да гледаме напред.”

Относно психическата нагласа след загубите във ВНЛ капитанът заяви: „В момента се върнаха доста от по-опитните състезатели. Смятам, че това ще помогне много за Европейското първенство. Отделно ще имаме контроли с отбори, които не са от такъв ранг, което е добре за психическата нагласа. В такива мачове, когато биеш, самочувствието се връща. Много се надявам това да го направим и да си върнем увереността, което е много важно преди Евроволей.“