Събота, 06 Март 2021 12:09
Владо Николов: Страхотно представяне!
Снимка: cev.lu

Националите на България U17 станаха шампион на Балканиадата в сръбския град Върнячка баня, като с това се класираха директно за европейското първенство 2021. В последния си мач волейболистите на Виктор Карагьозов записаха чиста победа над Сърбия с 3:0. Само един загубен гейм щеше да лиши България от първото място, но „лъвчетата“ показаха характер и отбелязаха категорична победа.

Владимир Николов, който е координатор за всички национални отбори към БФВолейбол, проследи турнира на място. От сръбска земя той заяви за официалния сайт на федерацията огромната си радост и удовлетвореност от успеха.

„Страхотно представяне предвид на много тежката ситуция през изминалите месеци – възкликна Николов. - Тези момчета не са имали официални мачове от една година. Те дори не успяха да играят на държавни финали, като първенството бе прекъснато принудително! Целият лагер за този турнир бе едва две седмици и нямахме достатъчно време за подготовка. За сравнение Сърбия и Турция се готвят повече от месец за тази Балканиада. Накрая да победиш Сърбия на техен терен и то категорично с 3:0 е безспорен резултат. Горд съм с отбора. Адмирации и поздравления за момчетата и треньорите.“