Петък, 24 Февруари 2017 13:50
Владимир Николов: Мачът с ЦСКА за Купата ще е в „Универсиада”
Снимка: Бончук Андонов
Хора, които хвърлят бомбички, не са добре дошли на срещите ни, заявява президентът на "Левски София"
 
Президентът на ВК "Левски София" говори за организацията и атмосферата на Вечното дерби с ЦСКА, което се игра в столичната "Арена Армеец", както и за предстоящия двубой Левски - ЦСКА за Купата на България, който ще е в зала "Универсиада".
 
Доволен ли сте от първия в историята волейболен мач между „Левски“ и ЦСКА в „Арена Армеец“?
Мисля, че печелившият от вчерашното събитие е българският волейбол. Показахме, че можем да привлечем интерес към мач от вътрешното първенство и да накараме хората в залата да изживеят тези емоции с нас. Да постигнеш рекорд по посещаемост е постижение, с което можем да се гордеем. Отговорността на „Левски” оттук нататък е да направи това дерби оспорвано и следващият път нашите привърженици да са на другия полюс на емоциите
 
Колко време продължи организацията на цялото събитие и какви бяха най-големите трудности?
Работим по организацията повече от два месеца. Имаше два основни момента в работата ни. Първото беше да генерираме максимален интерес и посещаемост. Второ и още по-важно бе да осигурим сигурността в залата, така че мачът да мине без инциденти. Смятам, че с помощта на СДВР и охранителната фирма за охрана се справихме с тази задача. Благодарим за съдействието и на ръководството на залата.
 
Какво изпитахте, когато излязохте на терена за звездния мач?
Това беше страхотна емоция за мен. Преди по-малко от година прекратих състезателната си кариера и си мислех, че да играя волейбол не ми липсва. След като чух аплодисментите и скандиранията, ми настръхна кожата и си дадох сметка, че емоцията да играеш пред пълни трибуни е незаменима.
 
thumbnail vlado
 
Кога пак може да видим мач между „Левски” и ЦСКА в „Арена Армеец“?
 За да бъде така успешен, втори такъв мач между двата отбора трябва да е с конкретна стойност – или за класиране напред в плейофите или пък да е купата на България. Жребият отреди да се срещнем още на четвъртфинал за купата, но на практика нямаме време за повторение на тази организация. Двубоят е на 7 март.
 
Къде ще се състои този мач?
В зала „Универсиада”. Предстоят срещи със СДВР за да получим инструкции относно провеждането на срещата. Организацията в тази зала е по-трудна от гледна точка на обезпечаване на сигурността при наличие на две агитки. Очакването ни е от СДВР да поискат мача да се проведе без привърженици на гостуващия отбор. Такава беше препоръката и за мача на 22 февруари, но ние все пак решихме да го проведем с вземането на всички необходими мерки за безопасност. Освен това в „Арена Армеец” има много по-голямо разстояние и възможности за изграждане на буферни зони.
 
За първи път толкова фенове се събраха, за да подкрепят волейболния „Левски“. Очаквате ли те да продължат с бурната подкрепа въпреки загубата от ЦСКА?
Със сигурност щяхме още повече да се радваме на увеличаваща се подкрепа, ако бяхме спечелили. Надяваме се нашите привърженици да разберат пътя, който сме избрали да вървим - да залагаме на млади състезатели и на тяхното развитие. Същевременно сме наясно, че името „Левски” задължава и трябва да търсим победата във всеки един мач. Ако през тази година е необходимо да отчетем, че сме в период на изграждане, то за следващата вече няма да имаме никакви оправдания.
 
16819058 1187164468070535 573102222371923319 o
 
В рамките на волейболния ден в „Арена Армеец“ отборът на „Левски“ за момчета до 14 години победи с 3:1 над ЦСКА. В него играят и синовете ви Алекс и Симеон, който бе уплашен от хвърлена до него бомбичка по време на мъжкото дерби. Как се чувства той в момента?
За съжаление, това бе неприятен момент като цяло. Надявахме се да се разминем с подобни инциденти. Симеон се уплаши от случилото се, но за щастие се размина само с това. Добре е и това е вече минало. Няма как да пропусна да кажа, че хората, които намират хвърлянето на бомбички в залата за част от това да си спортен фен, не са добре дошли на нашите срещи.