Неделя, 11 Септември 2016 15:42
(0 гласа)
Либеро №1 на Евро 2016, от залата в Пловдив директно в университет в Мадрид
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

За Либеро №1 на Европейското първенство 2016 за младежи под 20 години в Пловдив и Варна - Станислав Драмов  няма нито миг почивка. От зала „Колодрума“ в Пловдив младият национал, който бе избран в Идеалния отбор на шампионата се озова буквално в университет в Мадрид. Само часове след края на Евроволей, талантливият ни волейболист вече е на испанска земя, където ще продължи своето образование.

Станислав Драмов е първа година студент в Американския университет в  Мадрид, като ще следва бизнес администрация. Той вече е закъснял със седмица за старта на учебната година, която започва на 5 септември. От ръководството на университета обаче са благосклонни, още повече че имат за студент волейболен национал.

Призът за либеро №1 не е само признание за играта му, но е и своеобразна награда за самият него, след невероятните усилия, които волейболистът положи да участва на Евроволей 2016. От година вече Станислав Драмов лекува контузия, като участва на турнира, въпреки забраната на докторите. Либерото получава скъсан менискус и частично разкъсани връзки по време на мач срещу Русия от Световното първенство през миналата 2015 години. Следва операция, която е неуспешна. След това се налага втора…

181145 BONC8282

Младият волейболист обаче обаче стиска зъби и прави всичко необходимо за своето възстановяване. Пренебрегва дори предписанията на докторите, които казват, че трябва да се възстановява още няколко месеца. И е решен да участва на Европейското първенство. Присъединява се към подготовката на младежите десетина дни преди старта на шампионата. И дава всичко от себе си за да помогне на тима. Тимът ни завършва на осмо място в Европейското първенство, но усилията на Станислав Драмов са оценени. България има представител в Идеалния отбор на Евроволей, което е голяма чест за страната ни и за самият волейболист, който бе сърцето на отбора..

Прочетена 307 пъти Последно променена в Неделя, 11 Септември 2016 16:17