Събота, 03 Септември 2016 19:55
(0 гласа)
Димо Тонев: Няма изпълнение на тактическите указания
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор по волейбол на България за девойки до 19 години загуби от Италия с 0:3 гейма в полуфинален мач за разпределение на местата във втората четворка на Европейското първенство. Така родните представителки ще играят срещу Германия за 7/8 място в крайното класиране. Треньорът на волейболистките Димо Тонев бе много ядосан, а ето неговият коментар след мача:

„Разликата между нас и Италия бе неизпълнението на тактическите указания. От другата страна италианския треньор им даваше задачи - къде да бият сервис, на кой да скачат, къде да подава разпределителката и те изпълняваха много точно. Допускаха технически грешки  и те, но  изпълняваха заданията. Аз им казвам на моите състезателки бийте сервис например в зона пет, те си бият където си искат. Не изпълняват. Това е разликата.  Нека всеки сам да си направи изводите.“

 „В третия гейм се видя, че имаме сили, че нашите могат да забиват много силно. Ако не са подготвени, ако са уморени, могат ли да забиват така? Моника Кръстева и Алекс Миланова щяха да ги прескочат на мрежата. Само че пак не успяхме. Като няма мислене има блокаж. Срещу един отбор, който нищо не игра в този мач. Съперник, срещу който в първия гейм, до 15-та точка половината точки бяха от наши грешки. След всеки мач се събираме се и правим анализи. Къде сме сгрешили, защо сме сгрешили, как следващия път да не грешим. Ние какво правим – повтаряме едни и същи грешки“.

Прочетена 371 пъти Последно променена в Събота, 03 Септември 2016 19:59