Петък, 25 Март 2016 11:34
В дебютното си участие "Раковски" (Димитровград) остави много добри впечатления
В дебютното си участие "Раковски" (Димитровград) остави много добри впечатления

 

Димитровград започна възраждане на позиции във волейбола у нас, като сформира женски отбор. Тимът направи дебют в първенството на НВЛ-жени "Демакс+“ под името "Раковски" през настоящия сезон 2015/2016. За целта димитровградчани потърсиха кооперация с утвърден клуб и шампион на България - "Марица" (Пловдив), като пловдивчани преотстъпиха свои състезателки, а тимът се ръководи от тандема Петър Ташев, шеф и треньор на клуба и Георги Илиев треньор в "Марица".

 

В дебютното си участие Раковски завърши на седмо място в крайното класиране, като остави добри впечатления и направи първи стъпки в своето развитие. Общината в Димитровград изигра основна роля за успешния старт, като подаде ръка на женския отбор по волейбол и го финансира, като ще продължава да го поддържа и за в бъдеще.  Ето мнението на зам.кмета на града Светослав Стойков в специално интервю за изминалия сезон и плановете за волейбола в Димитровград.

 

Дебют на Димитровград в женския волейбол. Как оценявате изминалия сезон?

За мен този сезон е добър. Като всяко начало е много трудно. Опитваме се да възродим волейбола в града, макар и да е свързано с доста средства и усилия. Доволен съм от представянето на момичетата.

 

Зам.кмета на Димитровград Светослав Стойков е доволен от дебютния сезон на волейболистките

 

 

В тази връзка, ще продължите проекта и за в бъдеще?

Да, идеята е да продължим женския профил съвместно с Марица (Пловдив) и за следващите години.

 

Значи ли това, че може да направите Димитровград значим волейболен център при жените?

Стараем се да постигнем това. Имаме условия, а тепърва започваме и голям ремонт на спортната ни зала. Имаме една от най-големите зали в България и смея да твърдя, че Димитровград ще го има на волейболната карта.

 

Волейболистките на Раковски (Димитровград) завършиха на седмо място в женското първенство в дебютния си сезон

 

Разкажете по-подробно за ремонта?

Средствата, които ще заделим, са около 2.5 милиона лева. Ще търсим начин за финансиране. За момента все още не е осигурена сумата, но ще направим всичко възможно. Имаме изготвен и идеен проект, и дай Боже  да се случат нещата.

 

Има ли интерес от местната общественост към волейбола?

Да, смея категорично да го потвърдя. Още през първия полусезон взехме да събираме публика, повече от колкото виждам по други зали, където имат традиции във волейбола.

 

Вие лично волейболен фен ли сте?

Да!

 

Ходите ли на мачове?

Изгледах почти всички мачове през този сезон на Раковски.

 

А има ли интерес от страна на децата за тренировки?

Да. Събираме групи и много деца идват. Дори имаме идея с Петър Ташев да започнем да работим и с момчета. Засега е в много суров вид. В школата при нас има над 100 деца, които тренират.  Надявам се с развитието на женския волейболен отбор, този интерес да нарасне.

 

 

Значи можем да заключим , че общината ще подпомага волейбола в Димитровград?

Да, и не само. Община Димитровград подпомага почти всички видове спорт. Наскоро отделихме 285 000 лева за спорт в Димитровград и ще продължаваме така..