Събота, 19 Март 2016 14:00
(0 гласа)
България договори контроли с участник на олимпийската квалификация в Япония
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Ръководството на мъжкия национален отбор по волейбол на България договори нови контроли по време на подготовката за новия сезон. Срещите ще бъдат с участника в олимпийската квалификация в Япония 2016 - Тунис. Приятелските мачове са за края на месец май, като ще се играят на родна земя. Поканата за проверките дойде от Тунис, чиито национален тим планира да проведе десетдневна подготовка у нас от 22 май.

 „Разбрахме се за две контроли, които ще са на 28 и 29 май май (събота  и неделя)“, коментира за официалния сайт на БФВ volleyball.com селекционерът Пламен Константинов. „По принцип и двата приятелски мача са за Б-националния ни отбор. Но може и да размислим, и в зависимост от обстоятелствата, във втората да играе и А-националния състав.

Припомняме, че през месец май „лъвовете“ вече потвърдиха, че ще участват в два приятелски турнира. Б-съставът, който е под ръководството на Мирослав Живков и се готви за дебют в Европейската лига това лято ще играе от 13-и до 15-и май в международния турнир "Секешфехервар" в Унгария.

 От 17-и до 19-и май пък България ще участва в Купа „Хуберт Вагнер“ в Полша, където избраниците на селекционера Пламен Константинов ще използват двубоите за подготовка преди старта на Световната лига.

От своя страна тимът на Тунис се готви за участие в предстоящата в Япония олимпийска квалификация за Рио 2016. Тунизийците загубиха драматично от Египет на финала на континенталната олимпийска квалификация от зона Африка в Бразавил (Конго) с 2:3, като не успяха да вземат квота за Игрите и ще търсят втори шанс в Япония.

 

Китай покани волейболистите на България за съвместна подготовка

 

Прочетена 498 пъти Последно променена в Неделя, 20 Март 2016 19:18