Вторник, 12 Януари 2016 12:06
(0 гласа)
Либерото на Русия Алексей Вербов ликува след спечелването на квалификацията в Берлин
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Либерото на Русия Алексей Вербов ликува след спечелването на квалификацията в Берлин Снимка: cev.lu

След изиграването на голяма част от континенталните квалификации станаха ясни вече шест от 12-те участници във волейболния турнир при мъжете на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. 

Към домакина Бразилия и тимовете на САЩ и Италия, класирали се от турнира за Световната купа, се присъединиха Русия от зона Европа, Куба от зона Норсека и Аржентина от зона Южна Америка.

Седмият отбор се очаква от квалификацията в зона Африка, която се провежда в Бразавил, Конго (7-14 януари). Финалът на този турнир е днес, 12 януари, като противопоставя Египет и Тунис. За 3-4 място играят Алжир и Камерун. Само първенецът взима квота за Рио, а вторият и третият отиват на последната квалификация преди Олимпиадата.

Останалите пет квоти ще бъдат раздадени от допълнителните квалификации. Четири от тях ще се разиграят на турнира в Токио, в който ще участват Франция, Полша, Канада, Венецуела, Япония, Иран, Австралия и Китай, а надпреварата е от 28 май до 5 юни. От този турнир за Рио ще се класира най-добрият азиатски отбор и първите три в крайното класиране (играе се всеки срещу всеки). 

Последната квота за Рио ще се разиграе между Чили (трети от квалификацията в Южна Америка), Мексико (трети от Норсека) + втория и третия от квалификацията в Африка. Все още не е ясно къде и кога ще се проведе този турнир. 

Прочетена 379 пъти Последно променена в Вторник, 12 Януари 2016 12:27