Петък, 08 Януари 2016 20:05
(0 гласа)
Пламен Константинов не бе никак доволен след мача с Франция, който сложи край на всякакви надежди за класиране на Олимпиадата в Рио през тази година.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Пламен Константинов не бе никак доволен след мача с Франция, който сложи край на всякакви надежди за класиране на Олимпиадата в Рио през тази година. Автор на снимката: www.cev.lu

Българският национален отбор по волейбол няма да участва на Олимпиадата в Рио де Жанейро. „Лъвовете“ загубиха последния си мач от група Б на квалификацията в Берлин срещу европейския шампион Франция с 0:3 (19:25, 20:25, 15:25).  

"Не съм съгласен, че направихме всичко, което можехме. И точно това е разочарованието. Тук не става въпрос за абсолютно никакви оправдания и не трябва да се търсят с това дали е отсъствал някой или не.  Не съм доволен от някои хора, които бяха на игрището и не показаха влагане в мача. Не само днес, но и вчера“, заяви минути след мач, пред БНТ, селекционерът на представителния ни тим Пламен Константинов.

„Аз мисля, че изиграхме един безумен мач и вчера, и днес. Като вчера знаехме, че това са ни шансовете, това е мачът, който определя всичко, знаехме че  трябва да се борим за всеки гейм, точка - защото това можеше да е решаващо. И въпреки това нито в един момент не влязохме в мача. Показахме прекалено голям респект към Русия и загубихме мача от съблекалнята. Това, което на мен не ми хареса, а днес - вече съм го изпитвал, когато е загубена една цел. Не си спомням да сме изиграли един приличен мач след една такава ситуация“, продължи треньорът.  

„Резултатът днес е логичен. Трябва да имаш желание и пламъкът в очите в една олимпийска квалификация, но не във всички хора, които бяха в групата за квалификацията, го видях. Това е разочароващото - проблемите са логични, когато търсиш нова схема, но това няма никакво отношение с желанието. Трябваше да играем на максимум, заради хората, които са дошли тук в залата да ни подкрепят и да видят любимците си. Те заслужаваха едно друго отношение, за което поднасяме нашите извинения“, завърши Константинов.

С това поражение „трикольорите“ останаха на третата позиция с 3 точки след една победа и две загуби, и отпадат от надпреварата. За следващата фаза продължават французите, които спечелиха първото място с 9 точки и Русия, която завърши на втора позиция с 6 точки.

Повече за България - Франция 0:3 можете да прочетете тук.

Прочетена 321 пъти