Четвъртък, 07 Януари 2016 21:08
(0 гласа)
Владимир Николов с единична блокада по време на мача с Русия.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Владимир Николов с единична блокада по време на мача с Русия. Автор на снимките: www.cev.lu

Българският национален отбор загуби втория си мач от група Б на олимпийската квалификация в Берлин срещу Русия с 0:3 (20:25, 22:25, 17:25) пред около 1900 зрители в „Макс Шмелинг Хале“. 

„Изиграхме мача по най-добрия начин, но за съжаление с всичките здравословни проблеми, които ни се струпаха нямаше как да се противопоставим на Русия и най-вече на ефективния начален удар на тима“, заяви минути след мача, пред микрофона на БНТ, капитанът на тима ни Владимир Николов.

„Утрешния мач срещу Франция ще го изиграем без напрежение, да покажем повече от нашите възможности, въпреки че всички знаем, че Франция игра най-добрия волейбол през последната година и срещу тях ще бъде още по-трудно. Надявам се да сме здрави и да играем добре“, добави опитният диагонал, който завърши като най-резултатен състезател за „лъвовете“ с 11 точки.

Поражението намали значително шансовете на „трикольорите“ за класиране в следващата фаза. Преди втория мач от групата днес, между Франция и Финландия от 21:20 ч. тази вечер, играчите на Владимир Алекно са на първо място с 6 точки след 2 победи и една загуба. Родните волейболисти си делят втората позиция с французите с 3 точки.  В петък от 17:50 ч.е последният мач на националите от групата срещу европейския шампион Франция. 

За да се класират на 1/2-финал момчетата на Пламен Константинов се нуждаят от задължителна и максимално убедителна победа над „петлите“.

Повече за България – Русия 0:3 можете да прочетете тук. 

Прочетена 343 пъти Последно променена в Четвъртък, 07 Януари 2016 21:11