Сряда, 06 Януари 2016 19:22
(0 гласа)
Пламен Константинов дава указания на своите играчи по време на едно от прекъсванията.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Пламен Константинов дава указания на своите играчи по време на едно от прекъсванията. Автор на снимката: www.cev.lu

Българският национален отбор започна с много важна победа участието си на олимпийската квалификация в Берлин! В първия си двубой от група Б „лъвовете“ надиграха Финландия с 3:1 (29:27, 25:15, 23:25, 25:22) пред около 2000 зрители в „Макс Шмелинг Хале“.

„В общи линии това е играта на финландците. Бяхме ги разучили добре, но трябва да отдадем и тяхното. Играха на живот и смърт в днешния мач, защото това им беше последният шанс. Практически те са аут от полуфиналната фаза след две чисти загуби и ние знаехме, че ще вложат максимума“, заяви минути след мача пред камерата на БНТ селекционерът на представителния ни тим Пламен Константинов.

„От друга страна имахме някои проблеми с новата система, която се наложи да играем без да сме я опитвали. Това за мен е най-голямото главоболие, но в крайна сметка победата си е победа. Имаше разколебаване, но го има и това, че когато играеш на нова система или на необичайни постове, както двамата ни посрещачи или двете ни либера, които писахме полеви играчи, за да може да влизат и да помагат на посрещането – просто липсват автоматизми. Ние сме го разработили в залата, обяснили сме го на момчетата и практически трябва да го въведем веднага в играта на самия мач, а това създава винаги сложност“, продължи наставникът.

„Трябва да видим крайния победител от мача между Русия и Франция и с какъв резултат ще завърши. В крайна сметка имаме още по-ограничен ресурс от хора и може би неправилното насочване на силите, ще ни коства евентуално шансовете. Мисля, че ситуацията ни задължава да изберем, не говорим да загубим някой мач умишлено, а да играем с различен състав от титулярния и да се опитаме да дадем възможност й на другите момчета да поиграят. Трябва да направим някакъв избор – иначе нямаме шанс. Но най-разумното е да изчакаме днешния мач, а той може да ни подскаже някои неща“, завърши Константинов.

Повече за България – Финландия 3:1 можете да прочетете тук.

Фотогалерия от срещата можете да разгледате тук.

Така нашите момчета се изкачиха на второто място в групата с 3 точки, колкото има и Русия. От 21:20 ч.б.в. тази вечер „сборная“ излиза срещу европейския шампион Франция. В четвъртък играчите на Пламен Константинов ще се изправят именно срещу Русия. Срещата е от 18:50 ч.б.в. и ще бъде предавана пряко по БНТ HD.

Прочетена 348 пъти