Вторник, 17 Ноември 2015 15:16
(0 гласа)
Трима национали под въпрос за Олимпийската квалификация
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Трима от националите са под въпрос за предстоящата Олимпийска квалификация в Берлин (Германия), която ще се проведе от 5 до 10 януари 2016 година.

 

Диагоналът Цветан Соколов, който претърпя операция на рамото преди няколко месеца, разпределителят Андрей Жеков, който премина през хирургическа интервенция на глезена на скоро и Тодор Скримов, който има болки в рамото и не взе участие на Евроволей 2015, не се знае дали ще се възстановят за изключително важния турнир.

 

"След европейското първенство Жеков претърпя операция, която се оказа доста по-сложна от първоначалните предвиждания и затова възстановяването му ще бъде по-дълго. Не се знае дали ще бъде готов да олимпийската квалификация. Цветан Соколов вероятно ще може да изиграе 1-2 мача преди паузата за квалификацията, което за мен е крайно недостатъчно за оптимална форма. Шансовете не са му големи да се възстанови навреме. Тодор Скримов пък все още не е започнал да тренира с кубния си отбор", заяви Пламен Константинов.

 

Селекционерът разкри също, че в момента гледа предимно мачове от българското първенство, но има планове да посети срещи на националите в първенствата на Италия, Турция и Румъния. 

Прочетена 596 пъти Последно променена в Вторник, 17 Ноември 2015 15:28