Понеделник, 28 Септември 2015 20:53
(0 гласа)
България отпадна в груповата фаза на Европейското първенство в Белгия и Холандия след три поредни загуби.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
България отпадна в груповата фаза на Европейското първенство в Белгия и Холандия след три поредни загуби. Автор на снимките: www.cev.lu

Женският национален отбор загуби и третия си мач на Европейското първенство в Белгия и Холандия. Нашите момичета паднаха от Беларус с 2:3 (21:25, 23:25, 25:14, 25:20, 11:15). Така след три поредни поражения и две спечелени точки волейболистките ни останаха на последното 4-о място в предварителна Група С. Преди днешния решителен сблъсък родните националки имаха отлична възможност да завършат дори на втората позиция, което щеше да ги класира на 1/8-финалните плейофи. За съжаление обаче Беларус се оказа прекалено голямо препятствие за състезателките на Драган Нешич. Бившата съветска република поведе с 2:0 гейма след малко повече от час игра в спортния център „Топспорт“ в Ротердам. Въпреки това „лъвиците“ показаха характер и вкараха мача в тайбрек. Петата решителна част започна кошмарно за „трикольорките“, които след първите 6 разигравания губеха с 1:5. Постепенно волейболистките ни подобриха играта си и изравниха при 10:10, но в минутите до края Беларус бе по-спокойният отбор на полето и грабна победа след 15:11.

 

 

 

 

fff

(Христина Русева отбеляза 9 точки по време на драматичния мач с Беларус.)

Топреализатор в мача стана капитанът на тима ни Елица Василева с 23 точки. Диагоналът Емилия Николова отбеляза 22 точки. За Беларус Аксана Кавалчук изигра силен двубой и завърши с 19 точки.

bela

(Поредното отлично спасяване в полето на Беларус. Състезателките в бяло и синьо показаха много добра игра в защита и отразиха редица наглед невъзможни топки.)

Така преди последния мач от Група С между Русия и Хърватия всичко вече е ясно. Лидер е „сборная“ с 6 точки пред Беларус с 5, Хърватия с 2 и България с 2. Рускините се класират директно на 1/4-финал, а Беларус и Хърватия ще играят в плейофите за място сред първите 8 тима в Европа.

Статистика от България - Беларус 2:3 можете да видите тук.

Фотогалерия от България - Беларус 2:3 можете да разгледате тук.

Прочетена 341 пъти Последно променена в Понеделник, 28 Септември 2015 21:22