Неделя, 27 Септември 2015 21:40
(0 гласа)
Добриана Рабаджиева бе трета по резултатност за нашия отбор с цели 22 точки.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Добриана Рабаджиева бе трета по резултатност за нашия отбор с цели 22 точки. Автор на снимките: www.cev.lu

Женският ни национален отбор записа втора загуба на Европейското първенство в Белгия и Холандия. Нашите момичета паднаха от Хърватия с 2:3 (23:25, 25:22, 25:14, 22:25, 13:15) в спортния център „Топспорт“ в Ротердам. Двубоят бе изпълнен с редица обрати, а родните волейболистки само могат да съжаляват, че не взеха пълния актив от три точки. Избраничките на Драган Нешич водеха с 2:1 гейма и 16:12 в четвъртата част, но допуснаха малко очакван, с оглед на показаното от двата тима, обрат. В решителния тайбрек „лъвиците“ се добраха до равенство при 12:12, след като изоставаха с 3 точки. За съжаление хърватките организираха добра атака, а блокада срещу Емилия Николова сложи точка на спора.

 pop

(24-те точки от Елица Василева се оказаха недостатъчни срещу борбените хърватки.)

Топреализатор в двубоя стана именно диагоналът Емилия Николова, която заби 26 точки. Елица Василева реализира 24 точки, а Добриана Рабаджиева добави 22. От другата страна на мрежата с най-голям актив от 18 точки завърши Ивана Милош.

00

(Сервисът на националките бе насочен в 19-годишното либеро на Хърватия Николина Божичевич. Тактика, която през по-голямата част от срещата се оказа доста успешна.)

В другия двубой от тази предварителна Група С Русия победи Беларус с 3:0. Така преди последните срещи от този поток България заема последното място с една точка. „Сборная“ е лидер с 6 точки пред Беларус с 3 и Хърватия с 2. Въпреки това, в зависимост от изхода на последните мачове, всичко може да се промени. При чист успех на нашите момичета в утрешния сблъсък с Беларус и загуба на Хърватия с какъвто и да е резултат от Русия, „трикольорките“ ще завършат на второ място. Припомняме, че за 1/8-финалните плейофи се класират вторият и третият от всяка група. Директно за 1/4-финалите се класират победителите в групите. Така важният мач България-Беларус започва в понеделник от 18:00 ч.б.в.

Статистика от България - Хърватия 2:3 можете да видите тук.

Фотогалерия от България - Хърватия 2:3 можете да разгледате тук.

Прочетена 343 пъти Последно променена в Понеделник, 28 Септември 2015 13:56