Събота, 22 Август 2015 15:27
(0 гласа)
Волейболистките до 20 години ще участват на Балканиада
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор по волейбол на България за девойки до 20 години ще участва на Балканиада, като част от подготовката за предстоящото Световно първенство в Пуерто Рико (11-19 септември).

Балканският форум е  в Суботица (Сърбия) от 25 до 29 август. Участие ще вземат осем страни, които са разделени в две групи по четири тима. В група А са домакините от Сърбия, Албания, Румъния и Молдова. В група В са отборите на България, Турция, Черна гора и Босна и Херцеговина.

Първият мач на нашите е срещу Черна гора на 25 август от 17:00 ч. На следващия ден, 26 август националките ни излизат срещу Босна и Херцеговина отново от 17:00 ч, а в последния ден от груповата фаза се изправят срещу Турция от 21:00 ч (б.в). Регламентът предвижда първите два тима от двете групи оформят финална четворка, като играят на кръст А1-В2 и обратното В2-А1.  Победителите играят на финал, победените за 3-4 място. Съставите, заели трето и четвърто място в потоците играят за 5-8 място, като разпределението за крайната позиция става също след мачове на кръст между двете групи. 

В момента волейболистките са в Пловдив, където се води подготовката за Световното първенство. Състезателките се подготвят под ръководството на Иван Петков и Радослав Бакърджиев. Националките пътуват за Сърбия в понеделник. 12-те избранички на Иван Петков ще бъдат оповестени допълнително.

 

 

 

 

 

Прочетена 493 пъти Последно променена в Събота, 22 Август 2015 16:09