Събота, 15 Август 2015 17:59
(0 гласа)
Младите "лъвове" изиграха силен мач срещу Чили и спечелиха първи три точки на шампионата.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Младите "лъвове" изиграха силен мач срещу Чили и спечелиха първи три точки на шампионата. Автор на снимките: FIVB.com

Българският национален отбор до 19 години записа първа победа на Световното първенство в Аржентина! Нашите момчета спечелиха втория си мач от предварителна Група С срещу Чили с 3:0 (25:19, 25:15, 25:22).

„Стояхме по-добре технически и психически от Чили. Очакваме да играем по-добре от днес, за да победим Китайско тайпе в третия ни мач утре“, коментира след мача селекционерът на представителния ни тим Драган Иванов.

„Играхме наистина добре и нямахме никакви проблеми. Нашият сервис бе по-добър в сравнение с вчера, но не мисля, че играхме по-добре. Направихме много силен мач в нападение. Всички в отбора бяха изключително концентрирани, за да спечелим тези три точки“, каза пък разпределителят на „трикольорите“ Николай Манчев.

GetImage 10

(Селекционерът на Чили Иван Виляреал призна превъзходството на българския отбор в двубоя между двата тима.)

„България изигра много добър и солиден двубой. Те държаха ниво на игра, до което ние не можахме да достигнем. Така и не успяхме да открием баланса, с който да им противодействаме“, заяви наставникът на Чили Иван Виляреал.

„Не играхме добре. България ни постави под сериозно напрежение с добрия си сервис. Посрещането пък бе слабото ни място, което ни попречи да играем с централните ни блокировачи“, сподели състезателят на южноамериканците Томас Гаго Муртаг.

В неделя, 16 август, от 15:00 ч.б.в. е третият мач на младите „лъвове“ срещу Китайско тайпе.

Повече за България – Чили 3:0 можете да прочетете тук.

Фотогалерия от България – Чили 3:0 можете да разгледате тук. 

Прочетена 372 пъти