Петък, 10 Юли 2015 12:44
(0 гласа)
Първият мач от Група М на световното Гран При 2015 в "Арена Самоков" е Пуерто Рико - Чехия.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Първият мач от Група М на световното Гран При 2015 в "Арена Самоков" е Пуерто Рико - Чехия. Източник на изображението: FIVB

„За трети път в кариерата ми идвам в Самоков и спокойно мога да кажа, че условията тук винаги са много добри. Залата, хотелът, всичко. Първият ни мач с Пуерто Рико обещава да бъде много тежък“ заяви за сайта на БФВолейбол volleyball.bg селекционерът на Чехия Карло Паризи.  Припомняме, че от днес до неделя „Арена Самоков“ ще приеме сблъсъците от Груп М на Световното Гран При, в която освен женският ни национален отбор са още съставите на Пуерто Рико, Хърватия и Чехия. Първият двубой, който е днес от 16:10 ч., ще противопостави Пуерто Рико и Чехия. Входът за всички мачове е свободен.

„Вторият ден играем с България и мисля, че след тези две срещи ще имаме по-добра представа за нашето бъдеще в турнира през този сезон. Вярвам, че можем да се представим добре и да се класираме за следващата фаза“, продължи специалистът. Чехкините постигнаха две победи в първия турнир от тазгодишното Гран При и с 6 точки завършиха на второ място в Група J.

„За първи път съм в България. Имахме малко свободно време и решихме да се разходим до столицата София. Много ни хареса. България е хубава страна. В Самоков, а и като цяло в тазгодишното Гран При играем мач за мач. Не делим отборите на слаби и силни. За щастие нямаме проблеми с контузии. Всички са здрави и готови за един труден мач срещу Чехия“, сподели пък за сайта на БФВ треньорът на Пуерто Рико Хосе Миелес. Пуерториканките бяха домакини на срещите от Група К в първия турнир от световното Гран При. Състезателките на Миелес записаха два успеха и загуба в последния си мач от България с 2:3. Така със 7 точки Пуерто Рико завърши на първото място.

„Тук сме без някои от най-добрите ни състезателки, но това е добра възможност за по-младите момичета в отбора да натрупат международен опит. За последно играхме с България на Европейските игри в Баку и спечелихме този мач с 3:1, но сега те имат в състава си други волейболистки. Очаквам труден двубой“, коментира пък помощник треньорът на Хърватия Горан Йованович. Хърватия все още търси своята първа победа в Гран При 2015. Момичетата на Анджело Верчези загубиха трите си срещи от Група J миналата седмица и с 0 точки завършиха на последното 4-о място.

Срещата България - Хърватия е днес от 19:10 ч., а мачът ще бъде предаван на живо по БНТ HD

Какво каза селекционерът на нашия тим Драган Нешич можеш да прочетеш тук.

Прочетена 344 пъти Последно променена в Петък, 10 Юли 2015 13:21