Понеделник, 29 Юни 2015 00:58
(0 гласа)
Диагоналът Владимир Николов изигра силен мач срещу Куба и реализира 13 точки.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Диагоналът Владимир Николов изигра силен мач срещу Куба и реализира 13 точки. Източник на изображението: FIVB

Българският национален отбор по волейбол победи Куба с 3:1 (25:19, 25:19, 19:25, 25:17) в двубой от Група С на втора дивизия от Световната лига, който се игра пред пълни трибуни в обновената зала „Конгресна“.

„Доволни сме от днешната победа, която е общо четвърта над отбора на Куба. Смятам, че днес успяхме да играем малко по-добре от вчера. Направихме средно по 7 грешки на гейм, до като в първия мач бяха по 11. Това ни позволи да контролираме по-голямата част от мача. Надявам се с присъединяването на момчетата от Баку, сребърните медалисти от първите в историята Европейски олимпийски игри, отборът ни да добие окончателен вид. И да можем да спечелим и двата мача срещу Аржентина, които ще бъдат последни проверки преди финалната четворка“, заяви на официалната пресконференция след двубоя капитанът на нашия отбор Владимир Николов.  

Следващите сблъсъци на „трикольорите“ от най-комерсиалния турнир са срещу Аржентина на 4 и 5 юли. Домакин на мачовете отново ще бъде Двореца на културата и спорта в морската ни столица.

Статистика и повече за България – Куба 3:1 можеш да видиш тук.

Какво каза селекционерът Пламен Константинов можеш да прочетеш тук.

Прочетена 290 пъти