Неделя, 21 Юни 2015 09:07
(0 гласа)
Снимка от официалната пресконференция след Аржентина - България 2:3.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Снимка от официалната пресконференция след Аржентина - България 2:3. Източник на изображението: FIVB

Българскят национален отбор по волейбол победи Аржентина с 3:2 (26:24, 22:25, 26:24, 16:25, 18:16) в мач от Група C на втора дивизия в Световната лига, който се игра пред около 4000 зрители в „Естадио Делми“ в Салта.

„Стана наистина добър мач с много високо ниво на игра. Спечелихме не само защото имахме малко късмет в някои моменти, но и защото не спряхме да се борим до края. Вярвахме в нашите възможности и играхме като отбор“, коментира на официалната пресконференция след края капитанът на нашия отбор в този мач Андрей Жеков.

„Първо искам да поздравя България за победата. Разликата дойде от там, че ние направихме някои грешки в атака в ключови моменти от мача. Също така искам да поздравя феновете за страхотната атмосфера тук в Салта и се надявам, че ще успеем да зарадваме тази публика с победа в следващия ни мач с България“, каза играчът на „гаучосите“ Хосе Луис Гонзалес.

Успехът на нашите момчета до голяма степен сложи край на домакинските надежди за класиране на финалите във Варна. Аржентинците изостават на цели 12 точки от лидера Канада, въпреки че са с два мача по-малко. За „лъвовете“ пък победата е пета и с 12 точки заемат второто място.

„Абсолютно съм съгласен с Андрей. Стана много добър мач. Мисля, че феновете също много му се насладиха. Най-важното бе да се задържим в двубоя до самия край. В трудните моменти успяхме да се върнем в резултата. Направихме го в няколко гейма и именно това ни донесе победата“, заяви пък селекционерът на нашия тим Пламен Константинов.

„Съгласен съм с всичко казано до тук и искам да добавя, че моят отбор не сервираше добре в първата част на мача. Успяхме да бъдем по-стабилни на начален удар след това и създадохме някои проблеми на противниковото посрещане. Също така направихме важни грешки. Понякога срещу единичен блок или дори без блокада и това също изигра важна роля за тази загуба“, сподели пък неговият колега начело на Аржентина Хулио Веласко.

Двата отбора отново ще премерят сили в понеделник от 00:40 ч.б.в., а сблъсъкът ще можете да гледате на живо по БНТ 1.

Повече за Аржентина - България 2:3 и статистика можеш да видиш тук.

Bulgariateam

(Нашият тим с обша снимка преди началото на мача.)

Argentinateam

(Аржентинският национален отбор по волейбол.)

 

Прочетена 326 пъти Последно променена в Неделя, 21 Юни 2015 09:16