Неделя, 14 Юни 2015 17:09
(0 гласа)
Николай Желязков дава указания на разпределителя Георги Братоев по време на едно прекъсванията в мача с Белгия.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Николай Желязков дава указания на разпределителя Георги Братоев по време на едно прекъсванията в мача с Белгия. Източник на изображението: CEV.lu

Българският национален отбор по волейбол започна с победа участието си на първите в историята Европейски игри в Баку. Нашите момчета надиграха драматично Белгия с 3:2 (16:25, 25:23, 20:25, 25:23, 11:15) в първия си мач от Група B. „Трикольорите“ на два пъти повеждаха в резултата, но борбените белгийци успяваха да изравнят. Така се стигна до тайбрека, в който „лъвовете“ се наложиха с 15:11.

„Ключът в този мач беше развитието на втория гейм. Имахме шанс да поведем с 2:0, но играхме без капитана си, който е най-опитния ни играч. Имахме много млади играчи на полето. В трудните моменти тази липса на опит ни попречи да затворим гейма. Мачът беше много труден, но за мен най-важното е, че започнахме турнира с победа. Ще анализираме срещата и най-вече грешките и силните си страни и ще се опитаме да подобрим играта си за следващия мач. Важното е, че успяхме да се борим през целия мач и го спечелихме“, коментира след срещата старши-треньорът на тима Николай Желязков.

В понеделник е почивен ден за националите, а във вторник „трикольорите“ ще се изправят срещу Италия във втората си среща от турнира. Двубоят е от 17:50 ч. б.в. и ще може да бъде гледан на живо по БНТ HD.

Припомняме, че днес от 19:30 ч. БНТ HD ще излъчи на запис победата на България над Белгия с 3:2.

Повече за България – Белгия 3:2 и статистика от мача можеш да видиш тук.

Прочетена 328 пъти