Петък, 05 Юни 2015 15:16
(0 гласа)
Елица Василева, Драган Нешич и Мария Филипова в Пресклуб „България"
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Елица Василева, Драган Нешич и Мария Филипова в Пресклуб „България"

„Целта ни на Европейските игри в Баку е да направим едно добро представяне“ заяви Драган Нешич, старши-треньор на женския национален отбор по волейбол, който се подготвя за участието си в първите по рода си Европейски игри в Баку. Нешич, заедно с капитанът на представителния ни тим Елица Василева и либерото Мария Филипова, участва в поредицата Българските надежди на първите Европейски игри в Баку (12 – 28 юни), която се провежда в Пресклуб „България“. Волейболистките ни заминават за Азербайджан на 9 юни, а първият им мач от турнира е на 13 юни срещу Германия.

„Имаме добър състав, момичетата тренират добре и са мотивирани. Атмосферата в отбора е положителна и мисля, че сме на добър път“ продължи наставникът. Останалите ни съперници в тази предварителна Група Б са Хърватия, Холандия, Русия и Сърбия.

„Ще преследваме победи във всички мачове. Игрите носят точки за европейската ранглиста, като успехи в Баку ще ни придвижат напред в ранглистата и ще ни дадат възможност да участваме на квалификации за Олимпиадата в Рио. Добро класиране за мен означава да спечелим абсолютно всички мачове. Не се шегувам! Разполагаме с добър състав и със сигурност трябва да влезем в шестицата на Европейското първенство 2015. Не виждам причина, защо би трябвало да имаме страх от другите отбори. Вярно, поради контузии отсъстват някои от основните състезателки, които бяха на Световното първенство 2014, но това не означава, че ни е по-слаб отбора. Това е времето за доказване на младите състезателки. Затова казвам, че ние трябва да гоним победи във всички мачове“, коментира още Драган Нешич, който за втори път в своята кариера е селекционер на женския национален отбор по волейбол на България.

Припомняме, че тази седмица „лъвиците“ изиграха две контроли срещу Румъния в столичната зала „Христо Ботев“. Нашите момичета загубиха първата проверка с 2:3, а след това записаха успех с 3:1. В четвъртък двата отбора направиха и съвместна тренировка, в която завършиха 2:2 гейма.

„Има огромна разлика между Драган Нешич-1, който водеше женския отбор преди пет години и Драган Нешич-2, който е сега. В крайна сметка сега съм на 44 години, мисля по различен начин и съм по-опитен. Тогава работих с младите, а сега и състезателките са по-добри. Като цяло, това което заварвам сега е различно. Съставът е на много по-високо ниво от преди и организацията е различна. Благодаря на волейболистките и на всички треньори, които са работили с тях. Няма да се върнем с провал! Аз съм отговорен за това“, завърши селекционерът.

Съставът на женския национален отбор за Игрите в Баку можеш да видиш тук.

Програмата на нашия отбор за мачовете от Група Б на Европейските игри в Баку можеш да прочетеш тук.

Прочетена 286 пъти Последно променена в Петък, 05 Юни 2015 15:26