Неделя, 24 Май 2015 10:50
(0 гласа)
Велизар Чернокожев: Подготовката с мъжете е много голям плюс
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор по волейбол, който се подготвя за участието си на Европейските игри в Баку, победи Гърция с 3:0 (25:19, 25:22, 25:19) в контролна среща, играна пред около 500 зрители в столичната зала „Христо Ботев“. След края на 3-ия гейм старши-треньорът Николай Желязков и неговият колега от другата страна на мрежата Сотирис Дрикос се разбраха двата отбора да изиграят още два допълнителни гейма. В тях специалистът начело на нашия тим даде възможност за изява на доста млади състезатели, които са част от разширения състав. Един от тях бе 20-годишният диагонал Велизар Чернокожев, който остави добри впечатления в неофициалния си дебют за мъжкия национален отбор.

„В момента се чувствам много добре. Тренираме по много време. Треньорът отделя внимание на всички. Имаме зала на разположение и тренираме на добро ниво във всяка тренировка. Опитваме се да напредваме колкото се може повече, защото тези няколко месеца през лятото, в които сме с мъжете, за всеки млад състезател са един много голям плюс. Ще се опитаме всичко възможно да победим Гърция и в следващия мач“, коментира след срещата, за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, нападателят на „Левски Боол“ (София) Велизар Чернокожев.

Pop

(На снимката, от ляво на дясно, Николай Картев, Трифон Лапков и Велизар Чернокожев с националния отбор на България до 21 години.) 

„Днес (б.а. Вчера) мачът като цяло не беше лесен, защото бе първи пред родна публика за тази година. Играхме добре, успяхме да бием и мисля, че спазихме тактическите указания, които бяха зададени от треньорите. Успяхме да изпълним нещата в нашата игра“, продължи Чернокожев.  

„Определено имаше доста напрежение в мен, но по-големите в отбора успяха да ми помогнат и да го преодолея по-бързо. Дават ми съвети да не се притеснявам и да поемем повече риск, защото не е проблем и ако не се получат нещата в тази точка, то следващата топка ще оправим грешката. Просто да не се притеснявам от грешката и да търся да направя точка“, завърши високият 212 сантиметра диагонал.

В неделя България и Гърция ще направят съвместна тренировка, която ще бъде затворена за медии и журналисти.

Прочетена 773 пъти Последно променена в Неделя, 24 Май 2015 11:06