Четвъртък, 14 Януари 2016 14:05
Иван Дурев заяви, че целта на тима е класиране в Топ 6.
Иван Дурев заяви, че целта на тима е класиране в Топ 6.

„Пирин“ (Разлог) е един от отборите в Суперлига „Сами-М“, които оставиха отлични впечатления с изявите си през първия полусезон. Волейболистите от Разлог записаха 7 победи и 3 загуби през есента и с 20 точки зимуваха на второто място в класирането. Доволни от представянето на своите състезатели от ръководството на клуба решиха да не привличат нови играчи през трансферния прозорец.

„Състезателите, които имаме не са никак за подценяване. Опитни волейболисти и по-млади юноши, между които се получи една добра сплав. Отборът все още не е навлязъл в оптимална форма. Здравословно всички са добре и очакваме една добра втора част от първенството“, заяви за сайта на БФВолейбол volleyball.bg треньорът на „Пирин“ Иван Дурев.

„Почивката се отрази добре на момчета. Първият полусезон бе наистина доста тежък и те изиграха няколко много добри мача. Надявам се да продължат по същия начин и през пролетта.  С оглед мачовете, които изиграхме есента мисля, че заслужаваме това място в класирането, на което се намираме в момента“, добави наставникът.

Първият съперник на „Пирин“ след паузата е „Монтана“. Двубоят е в неделя от 17:00 часа в спортната зала „Септември“ и ще бъде предаван пряко по БНТ.

„Много тежък мач ни предстои срещу „Монтана“, от който изходът не е ясен. Надявам се да се получи хубава среща и зрителите да останат доволни. Разбира се ние ще разчитаме на нашата публика, която е известна със своята всеотдайност и се надявам нещата да натежат в наша полза“, каза специалистът.

Като основни цели на тима през този сезон Иван Дурев определи постепенно обиграване на част от юношите в клуба и класиране в първата шестица на шампионата.

„Пожелавам на момчетата в тима да са живи и здрави, и да израстват професионално“, завърши треньорът на „Пирин“.   

logo2015