Сряда, 23 Ноември 2016 13:17
Габриела Цветанова получи престижна индивидуална награда.
Габриела Цветанова получи престижна индивидуална награда.

Състезателката на „Марица“ (Пловдив) Габриела Цветанова, която през последните два сезона бе отстъпена на гръцки отбори, получи наградата за най-добър диагонал на първенството на южната ни съседка за сезон 2015/2016. Това е второто високо индивидуално отличие за българската волейболистка в Гърция, след като година по-рано Цветанова беше обявена за най-полезен играч на шампионата.

Този път, поради ангажиментите си с „Марица“ в Шампионската лига, Габи не успя да присъства на бляскавата церемония, на която телевизия Novasports раздаде индивидуалните призове за миналия сезон при жените и при мъжете във волейбола и водната топкa. Наградата беше изпратена и тя я получи вчера в пловдивския хотел "Империал", където живее в момента.

Диагоналът на „жълто-сините“ заслужи високото признание, след като през пролетта триумфира със златен дубъл с гранда „Олимпиакос“ (Пирея).

„Щастлива съм, че за две години в Гърция бях високо оценена. За всеки спортист е важно да знае, че върви в правилната посока. Това е прекрасен жест от страна на novasports и съм много благодарна“, заяви Габриела Цветанова по повод награда.

GabrielaTsvetanova 06 NC