Сряда, 20 Януари 2016 13:32
Центърът на „Марица“ Виктория Григорова направи цели 7 блокади в последната контрола от лагера в Турция.
Центърът на „Марица“ Виктория Григорова направи цели 7 блокади в последната контрола от лагера в Турция. Източник на снимката: volleymaritza.bg

Центърът на „Марица“ (Пловдив) Виктория Григорова наниза цели 7 точки от блокада в трите гейма от последната контрола по време на лагера на отбора в Турция, но това не бе достатъчно за успех на българските шампионки във втория им мач с „Нилюфер Беледийеси“ (Бурса).  В своята зала елитният турски тим се наложи над пловдивчанки с 3:0 (25:23, 30:28, 25:19) след 80 минути игра.

Срещата бе много оспорвана, особено в първите два гейма, които бяха съпътствани с обрати в резултата и завършиха при минимална преднина за „Нилюфер“.  Едва в третата част домакините успяха да наложат по-трайно надмощие на терена и да я спечелят с по-убедителна разлика.

Освен седемте си точкови блокади, Григорова постигна и три аса за общо 16 точки в мача, които я направиха най-резултатна измежду съотборничките си.  По 9 точки добавиха четворките Таня Събкова и Радосвета Тенева.

С тази приятелска среща зимният лагер на маричанки в Бурса приключва. Волейболистките на Иван Петков записаха 2 победи, 3 загуби и едно равенство по време на престоя си в южната ни съседка. Шампионките се завръщат в Пловдив, където ще продължат подготовката си за втория полусезон в НВЛ, който за тях започва с гостуване на водача „Левски“ (София) в понеделник, 25 януари, от 18:00 ч.