Събота, 09 Май 2015 16:01
Весела Бончева и Йоанна Атанасова след историческия успех за „Марица“

„Марица“ (Пловдив) е новият шампион на България при жените! „Жълтите“ спечелиха гостуването си на „Левски“ (София) с 3:2 (25:19, 18:25, 25:23, 24:26, 15:11) в третия решителен мач от финалния плейоф, който се игра в Спортен център „Люлин“ (бившата зала „Сиконко“). Така с 2:1 победи в серията, пловдивчанки триумфираха с историческа първа титла, а за да бъде успехът още по-сладък, златните медали оформиха и златния дубъл, след като по-рано през сезона момичетата на Иван Петков спечелиха и Купата на страната.

„Първо искам да поздравя всички момичета от отбора, защото днес наистина бяхме колектив. Бяхме много сплотени и играхме една за друга. Според мен това ни даде предимство. Не подценявам отбора на „Левски“, но мача можеше да свърши не в пет гейма. Знаехме, че трябва да бъдем спокойни, след като загубихме 4-ия гейм. Изпълнихме указанията на треньора и заслужено бихме“заяви след края на мача, за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, центърът на „Марица“ Йоанна Атанасова.

„Мисля че отборната игра и отборният дух ни помогнаха да спечелим. Това си го повтаряме постоянно. Че трябва да играем една за друга и да бъдем една за друга. Според мен го направихме. Също така хората, които бяха тук ни подкрепяха. След мача, който беше в Пловдив за нито един миг не сме си помислили, че можем да загубим или да сме навели глави. Нищо подобно, напротив. Изправихме се и както казах вече след като сме една за друга, стигнахме до успех“, коментира пък разпределителят на „жълтите“ Весела Бончева.

„Психиката ни бе много голям проблем. До колкото знам и предишните години това е оказало много голямо влияние. Постоянно си повтаряхме, постоянно си говорихме. Прекарвахме адски много време заедно, за да можем да променим това нещо и мисля, че накрая се получи“, добави още тя.

„Надявам се от тук нататък за клуб като „Марица“ да предстоят само хубави моменти и това да бъде един трамплин за нещо голямо в бъдеще“, завърши Весела Бончева.