Петък, 05 Февруари 2016 21:28
Официалните гости на турнира заедно с младите волейболистки по време на откриването
Официалните гости на турнира заедно с младите волейболистки по време на откриването Снимка:Бончук Андонов

Изненади се получиха в първия ден от петия турнир  Скаут лигата по волейбол на България, която е за момичета, родени 2002/2003 година. Турнирът се провежда в столичната зала на Национална спортна академия, с участието на осем отбора, разделени в две групи по четири.

В предварителна група Б отборът на ЦПВК (София), който новак в състезанието, след като дойде от квалификации в София, започна с победа над ЦСКА, в най-интересния двубой на старта.

В първия мач от групата представителките на Полицейския клуб надиграха „червените“ с 2:1 (21:25, 28:26, 15:10) и така започнаха с „летящ старт“ надпреварата. Двубоят бе най-емоционалният на първия ден, като прикова погледа на публиката, а интригата бе до край, за да увенчае с радост усилията на младите волейболистки от ЦПВК.

BONC4951

Волейболистките на ЦПВК започнаха надпреварата с победа над ЦСКА с 2:1 гейма

 

В другия мач от същата група тимът на Казанлък Волей (Казанлък) надигра Звезди 94 (София) с 2:0 (25718, 25:10) и също записа успех на старта.

В предварителна група А изненади нямаше и се получиха очаквани резултати. Тимът на Левски (София) победи категорично другия новак в надпреварата Божур Волей (Божурище)  с 2:0 (25:8, 25:14). Представителките на Славия (София) също записаха победа, като надиграха Локомотив 1929 (София) също с 2:0 (25:14, 25:12).

BONC5589

Волейболистките на Славия надиграха Локомотив 1929 с 2:0 гейма

Уникалният проект на БФВ за развитие на подрастващите във волейбола набира все по-голяма популярност, като на официалното откриване присъстваха много гости, включително президентът на БФВ Данчо Лазаров, главният мениджър на фонд „Развитие“, който е основен спонсор на проекта Скаут Лига - Александър Александров и селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов. Много треньори и волейболни специалисти също дойдоха да проследят битките на младите волейболистки, като трибуните на залата в НСА се изпълниха с публика.

BONC5057

Президентът на БФВ Данчо Лазаров (в средата), заедно с главния мениджър на фонд "Развитие" Александър Александров (до него в дясно) и селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов (най- в дясно) на официалното откриване на турнира 

В съботния ден, 6 февруари, петият турнир от Скаут Лигата продължава с двубои от втория ден от груповата фаза. Двубоите започват  10:00 ч, като ще продължат през целия ден.