Събота, 18 Април 2015 17:03
Радослав Бакърджиев и Петър Дочев след първия 1/2-финал за Купа България

"Левски" (София) победи ВК "Казанлък" с 3:0 (25:12, 25:9, 25:18) в първия 1/2-финал за Купа България при жените, който се игра в столичната зала "Христо Ботев". Момичетата на Радослав Бакърджиев започнаха много силно срещата и набързо поведоха с 2:0 след 25:12 и 25:9. В третия гейм "розите" заиграха по-добре и имаха аванс от 3 точки при второто техническо прекъсване (16:13), но "сините" направиха страхотен обрат и затвориха мача след 25:18 в тази част. В 17:30 ч. ще започне вторият 1/2-финал, който ще противопостави ЦСКА и "Марица" (Пловдив). Финалът на надпреварата е в неделя от 17:30 ч.

"Днес изиграхме доста по-добре мача. Затруднявахме ги с начален удар, играхме добре на блок, отигравахме си контра-атаките и като цяло ги надиграхме категорично, което е доста добре за нас. Нямам предпочитания за съперник на финала. Очаквам да излезем с дори още по-голямо настроение, отколкото започнахме днешния двубой и се надявам да си защитим титлата от миналата година. Мисля, че тази победа ще се отрази добре на момичетата и ще им даде допълнително настроение преди финала", заяви след края на срещата старши-треньорът на "Левски" Радослав Бакърджиев.

"Категорично не мога да съм доволен след такава загуба. И четирите отбори, които сме тук, дойдохме с амбицията да играем финал. Не можа да ни се получи и естествено, че сме разочаровани. Не ни достигна чисто спортно-технически елементи, които са основата на всеки един отбор, ако иска да печели и това са сервисът и посрещането. Мисля, че разликата, която допуснахме във всички геймове дойде именно от това - пасивен сервис и грешки в посрещането", коментира пък неговият колега начело на ВК "Казанлък" Петър Дочев.