Понеделник, 18 Април 2016 13:33
Волейболистките на "Звезди 94" спечелиха убедително своята квалификация
Волейболистките на "Звезди 94" спечелиха убедително своята квалификация

 

Три столични тима – "Звезди 94", ЦСКА и "Локомотив 1929" ще се срещнат в заключителен квалификационен турнир за определяне на последните два финалиста на държавното първенство по волейбол на България за девойки старша възраст (до 19 г). Трите отбора спечелиха своите допълнителни квалификации, които се проведоха в София. Регламентът предвижда първенците от тези квалификации да се съберат на последен заключителен турнир за две квоти, който ще бъде на 28 и 29 април в столицата.

Квалификация 1 се проведе на стадион "Локомотив", в квартал "Надежда", като събра отборите на домакините, "Спартак" (Варна), "Берое" (Стара загора) и "Ботев" (Враца). Волейболистките на "Локомотив" станаха първи след три чисти победи над съперничките и без загубен гейм. Останалите три отбора отпадат от по-нататъшна надпревара.

Квалификация 2 се проведе в зала „Васил Симов“, с участието на домакините от ЦСКА, "Етрополе", "Спартак 1996" (Плевен) и "Лидер" (Пазарджик). Волейболистките на "червените" бяха абсолютния лидер, като подобно на железничарките станаха първи без загубен гейм. Останалите напускат надпреварата.

Квалификация 3 се игра в залата на 81 СОУ в квартал „Младост“, като събра домакините от "Звезди 94", "Раковски" (Димитровград) и "Бдин Вида" (Видин). За трети път домакинацията на столичен клуб бе пълна, като "звездите" постигнаха две чисти победи над съперничките и приключиха на първо място без загубен гейм. Останалите съперници напускат надпреварата.

В държавните финали участват осем отбора като до сега класиралите се състави до сега са: "Левски" (София), "Славия" (София), "Марица" (Пловдив), "Казанлък Волей" (Казанлък), "ЙЕБ" (Шумен) и "Пирин" (Разлог).