Четвъртък, 06 Юни 2024 16:11
Дружество "Еврохолд" с жест към Българска федерация по волейбол
Снимка: bvf.bg / Startphoto.bg

Компанията "Електрохолд" и собственикът ѝ "Еврохолд България" спонсорираха Българска федерация по Волейбол (БФВ) по време на "Благотворителна вечер на спорта", провела се в Националния исторически музей в София. Електроенергийна компания подпомогна БФВ, както и още две федерации – по баскетбол и тенис, с по 25 000 лева.

 

 Жестът бе обявен от председателя на Надзорния съвет на групата компании "Еврохолд" – Асен Христов. С него бе дадено символично начало на кампания за привличане на бизнеса в спорта. Идеята, която бе подкрепена и от министъра на младежта и спорта Георги Глушков, е водещи фирми да подпомогнат финансово развитието на спорта и спортистите у нас. Символизъм имаше и в размера на сумата, която "Еврохолд България" АД дари – компанията отбеляза 25 години от участието си в българския спорт.

 

 "Спортът изгражда характери. Едно време това се е случвало на бойното поле, а сега на спортния терен – започна словото си Асен Христов и помоли присъстващите на Благотворителната вечер да обменят идеи и препоръки как да се стимулира бизнеса към повече подкрепа в спорта. – Иска ми се не само държавата, а всички отговорно да започнат да дават средства за спорта, защото тогава ще виждаме много по-изявени личности и млади хора с амбиция, които ще отстояват себе си и ще се борят в живота. Надяваме се и други от бизнеса да се присъединят към нашата инициатива, за да можем най-вече да популяризираме детско-юношеския спорт."

 

 KBA 6527

 

 Българска федерация по Волейбол бе представена в лицето на нейния председател – Любомир Ганев и на административния директор Станислав Николов. Присъстваха легендата Димо Тонев и доскорошната звезда на националния отбор Теодор Салпаров.

 

 "Благодаря на "Еврохолд", че организираха тази благотворителна вечер и лично на Асен Христов, който подпомага спорта вече близо 25 години. Искам да поздравя всички присъстващи - председатели на федерациите, изявени днешни спортисти, легенди от близкото минало. – обърна се към гостите министърът на младежта и спорта Георги Глушков в началото на церемонията. - За мен тази среща е много важна, защото не за първи път опитваме да направим такъв формат, в който бизнесът да получи пряка информация за спорта, спортните ръководители, спортистите, които на най-високо ниво ни представят и са пример за децата. Всички знаем, че симбиозата между бизнес, държава, федерации и клубове дава сериозни резултати. Имаме много такива примери. И аз много се надявам тази наша среща да даде плодове, макар и начални, за да може бизнеса да има възможността и желанието да постави името си до това на имените наши спортисти и спортни федерации. Тази вечер тук са представени три спорта – баскетбол, волейбол и тенис, като тези, които в последните години по най-добрия начин представят българския спорт на международната сцена. Затова пожелавам успех на тази благотворителна вечер! Бъдете здрави!"

 

KBA 7540

 

 Всяка една от трите спортни федерации имаше възможност да презентира своята дейност пред гостите. От името на БФВ това направи Ивайло Цветков, директор маркетинг и комуникации. Той насочи вниманието към популярността на волейбола в света и факта, че се практикува от над 800 милиона души. Посочи ползите на играта и здравата връзка с образованието, както и възможността за двойно кариерно развитие. "Стил, интелект и красота" са трите думи, който най-добре определят волейболната игра. 

 

 KBA 7227

 

Салпаров пък бе една от ярките спортни български звезди, които участваха в специална томбола с награди за присъстващите. Той застана редом до капитана на националния отбор по баскетбол за мъже Павлин Иванов, първата ракета на България по тенис при жените Виктория Томова и голямото име на женския ни тенис Цветана Пиронкова.

 

БФВ изказва благодарност за поканата и жеста на организаторите в лицето на холдингова компания „Еврохолд България" и „Фрий Медиа Груп" ЕООД!