Неделя, 02 Юни 2024 13:23
Без загуба и загубен гейм Хан Аспарух взе златото при момчетата под 14 години
Снимка: bfv.bg

Волейболистите на Хан Аспарух (Исперих) спечелиха Супер финала от Държавното първенство за момчета под 14 години. Заключителният етап от шампионата се проведе в зала "Иван Вазов" в Стара Загора. В него участваха шест отбора, които играха по системата "всеки срещу всеки" и на база крайно класиране бе определен първенецът във възрастта.

 

 Отборът от Исперих спечели надпреварата без загуба и без загубен гейм. Така Хан Аспарух зае първата позиция с пълен актив от 15 точки.
Останалите отбори направиха много равностойни срещи, като всеки един записа поне по една победа. За Изгрев и ЦСКА бяха три, за Арда – две, а Люлин и домакинът Берое 2016 по една. Спечелените точки решиха носителя на сребърните медали. Това е тимът от Ябланица, който имаше еднакъв актив победи-загуби със столичния ЦСКА, останал с бронза.

 

 30-31.05

 

 

30-31.05 1

 

Крайно класиране в Суперфинала за момчета под 14 години:

 1. Хан Аспарух (Исперих)
2. Изгрев (Ябланица)
3. ЦСКА
4. Арда (Кърджали)
5. Люлин (София)
6. Берое 2016 (Стара Загора)

 

 В церемонията по награждаването участваха топреализаторът на мъжкия състав на Берое 2016 и един от най-добрите нападатели в изминалия сезон от Национална волейболна лига - Спас Байров, Иван Тасев, който е треньор на юношеския тим на Берое 2016, бившият национал и треньор във ВК Люлин Теодор Богданов и легендата на ЦСКА и помощник треньор на мъжкия състав Ивайло Стефанов. Те връчиха индивидуалните награди, а за най-полезен играч бе обявен Калоян Георгиев от Хан Аспарух.

 

 Индивидуални награди в Супер финала за момчета под 14 години:

Най-добър нападател: Милко Богданов (Арда)

 Най-добър разпределител: Християн Найденов (Изгрев)

 Най-добър изпълнител на начален удар: Калоян Стефанов (ЦСКА)

 Най-добър централен блокировач: Вели Сали (Хан Аспарух)

 Най-полезен играч (MVP): Калоян Георгиев (Хан Аспарух)

 

 1200x628px Media Article Cover - 2024-06-02T133102.212

 

 Държавното първенство по волейбол се провежда в изпълнение на спортния календар на БФВ с цел популяризиране на волейболната игра сред подрастващите и за излъчване на Републикански шампион в съответната възрастова група.

 

Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.