Четвъртък, 16 Май 2024 17:18
Легенди, звезди и фенове на премиерата на филма "История на бъдещето“
Снимка: bfv.bg/Startphoto.bg

Волейболен клуб Левски София представи официално документалния филм "История на бъдещето", който проследява пътя на клуба през последните 8 години и запознава с мисията и целите на ръководството. Премиерата се състоя в едноименната зала "Левски София" в Гаритидж парк.

 

 Стотици волейболни и спортни легенди, актуални звезди, млади таланти и феновете на любимата игра преживяха емоцията на близо 1-часовата лента, която бе прожектирана на огромен екран поставен на терена. Единственият българин във волейболната "Зала на славата" Димитър Златанов, както други от най-бележитите имена в историята ни - Мария Златанова, Антонина Зетова, Димо Тонев, Борислав Кьосев, Евгени Иванов и Николай Иванов, уважиха събитието.

 

Филма изгледаха и споделиха приятните си впечатления още любими волейболисти като Елица Василева, Ева Янева, Боян Йорданов, Методи Ананаиев, Валентин Братоев.

 

 BA 2100

 

 В залата се събраха и последните трима национални селекционери на мъжкия национален отбор на България – настоящият треньор Джанлоренцо Бленджини, Пламен Константинов и Николай Желязков, който пък през последния сезон изведе Левски до шампионската титла и Суперкупата на България при мъжете.

 

 Сред гостите бе министърът на младежта и спорта Георги Глушков, бившият кмет на София Йорданка Фандъкова, ректорът на НСА проф. Красимир Петков, редица обичани български спортисти, легендарни имена в историята на българския волейбол, популярни личности и съмишленици, подкрепящи каузата за по-доброто утре на българските деца.

 

 KBA 1464

 

 Истински взрив от позитивни емоции предизвика премиерата на документалния филм. Моментът се оказа също толкова емоционален - след спечелването на шампионската титла на България при мъжете, отново, след 15 години, и заслужените бронзови медали при жените от възстановения отбор на "сините" при дамите.

 

 Филмът "История на бъдещето" на продуцента Иван Петров е разказ за партньорство между група ентусиасти, решили да покажат как през общата си любов към волейбола могат да изградят нещо наистина значимо в европейски и световен мащаб. Показва как през 2016 г. се преплитат пътищата на легендарния български волейболист Владимир Николов с тези на Атанас Гаров и Давид Давидов, за да поставят началото на успешно партньорство – най-новата история на волейболен клуб Левски. Показва "невидимите" детайли за изграждането на шампиони – и на игрището, и в живота. За създаването на спортисти и личности за пример.

 

KBA 3268

 

 Филмът насочва вниманието към връзката между спорта и образованието и разказва за инициативите, които ВК Левски развива – от срещи с големи български шампиони през разнообразните обучения, целящи да обогатят мирогледа на момчетата и момичетата от школата, до изграждане на връзки с елитни университети в САЩ и с водещи професионални волейболни клубове в Европа.

 

 

KBA 2859

 

 

 След премиерата на сцената излязоха всички таланти, които преследват мечтите си, тренирайки във волейболен клуб Левски София. От най-малките момчета и момичета в школата, през предкадетите, всички юноши, носещи гордо "синята" фланелка и попиващи от идеологията, че в клуба се прави повече от спорт. Бяха аплодрани и треньорите, работещи неуморно спортна зала "Левски София" да бъде не просто училище за шампиони, а и училище за живота. На финала под овациите от гостите излязоха представителите на женския и мъжкия отбор на Левски. Капитанката на дамите Иванина Маринова изнесе купата за третото място в шампионата, Венислав Антов и Стоил Палев излязоха със Суперкупата на България при мъжете, а капитанът Светослав Гоцев и избраният за MVP във финалите на първенството Владимир Гърков се качиха на сцената заедно с шампионската купа на България при мъжете за сезон 2023/2024 г.

 

 443696786 950668837059029 8446322831652468870 n

 

 По време на премиерата имаше още един много емоционален момент. Той бе свързан с един от героите в "История на бъдещето" и лице на българския волейбол в момента. Макар да изпитва сериозни болки заради дискова херния, Алекс Николов не устоя и вместо да почива, дойде при волейболното си семейство, за да изгледа филма, в който признава, че Левски София е единственото място на света в момента, което нарича свой дом. Цялата зала аплодира Алекс и му изпрати позитивна енергия за бързо възстановяване.

 

443711981 950668017059111 7621513054348141577 n

 

 С премиерата на филма официално бе даден старт и на дарителската програма "Съмишленик на ВК Левски София" за сезон 2024/2025. Чрез нея всеки желаещ има възможност да подкрепи мисията на клуба - да изгражда и развива български професионални състезатели, треньори и достойни членове на нашето общество.

 

 Програмата е разделена на три нива на дарителство - златно, сребърно и бронзово. Всеки, включил се в нея, става "Съмишленик" на ВК Левски София. И получава редица възможности и изненади от своето волейболно семейство - от безплатен достъп до всички домакински срещи на отборите на Левски, вписване в "Стената на Съмишлениците", възможност за присъствие на тренировки, индивидуални снимки с отборите, официални срещи с отборите, покани за специални събития на клуба, дори и възможност за пътуване с отбора за мач от първенството с официалния автобус.