Вторник, 14 Май 2024 16:27
Купа България за момчета под 18 години ще е в Разлог
Снимка: ВК Пирин (Разлог)

ВК Пирин (Разлог) приема тазгодишния турнир за Купа България при момчетата под 18 години. Състезанието ще се проведе на 15 и 16 май (сряда и четвъртък) в спортна зала "Септември" в града. Освен домакина, участие ще вземат още три отбора. Това са столичните ВК Левски София, ВК Софийски Университет и ВК ЦСКА.

 

 Отборите играят всеки срещу всеки. Всяка среща се състой от три гейма до 25 точки, като всеки спечелен гейм носи една точка. Класирането се оформя по следните критерии: брой победи, брой точки, победител от директен двубой.

 

 ПРОГРАМА

15 май, сряда
16:00 ч.: Левски София - СУ
17:30 ч.: Пирин - ЦСКА
16 май, четвъртък
10:00 ч.: ЦСКА - СУ
11:30 ч.: Пирин - Левски София
15:00 ч.: Левски София - ЦСКА
16:30 ч.: Пирин – СУ

 

 Турнира Купа България по волейбол се провежда в изпълнение на спортния календар на БФВ с цел популяризиране на волейболната игра сред подрастващите и за излъчване на носителя на Купа България в съответната възрастова група.

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.