Четвъртък, 18 Април 2024 15:11
Без гостуваща агитка във финалната серия от Ефбет Супер Волей
Снимка: nvl.bg / Startphoto.bg

Само фенове на отбора-домакин ще имат достъп до срещите от финалния плейоф между Левски София и ЦСКА от Ефбет Супер Волей. Серията, която ще определи новия шампион при мъжете, стартира тази събота, 20 април. По регламент се играе до три победи от пет мача.

 

 Левски София ще приеме първата среща в едноименната си зала в Геритидж парк по правото на по-предно класиран тим в редовния сезон на шампионата. "Сините" обявиха цена на билета – 10 лева и 5 лева за студенти и ученици. Привърженици на ЦСКА няма да бъдат допускани. По същия начин и в първото домакинство на "червените" – на 23 април в столичната зала "Христо Ботев", забраната ще важи за "синята" агитка.

 

По програма датите за двубоите са 20, 23 и 26 април, както и 1 и 3 май. Всички срещи са с начало 19:00 ч. 

 

 

 Владимир Николов, съпрезидент на ВК Левски София:

Един мач между Левски и ЦСКА е събитие. Преди 6-7 години организирахме такъв мач в "Арена Армеец", организирахме го 3 месеца и финансовият резултат беше негативен след 6000 купени билета. Сега имахме 6 дни, в които е невъзможно да се организира, най-малкото поради спецификата на тези мачове. Не можем да осигурим охрана, трябват около 500 души от частна фирма. Ексцесиите не трябва да са  нещо нормално.

 Ако някой ми беше казал преди Суперкупата, че Левски и ЦСКА ще играят финал в края на сезона, щях да му кажа, че не разбира нищо от волейбол. За мен този мач е една изпълнена мечта – и двата клуба имахме проблеми по различно време. Съвпада с възраждането на националния отбор, което започна преди няколко години, но се очаква резултатите да се видят сега.

 

 Александър Попов, президент и треньор на ВК ЦСКА:

 Ние като Лига, като отбори, се изненадахме от развоя на редовния сезон. Нашите домакински мачове нямаше да се играят в "Христо Ботев", а в "Арена София". Ние не бяхме готови да отговорим на изискванията на мача, затова "Христо Ботев" ще бъде тясна, както предполагам и залата на Левски. За догодина ще се подготвим от рано за по-големи зали, спектакли, за създаване на условие за съвсем по-различен заряд. Моят призив към всички участници и първо към феновете: Да знаят къде се намират, че не са на футболния стадион, а във волейболната зала. След това към съдиите: Този мач не е като другите, ще реферират най-добрите ни съдии, имаме щастието вече и технологиите да са на високо ниво. И последните са тези, които са вътре – актьорите. Стойко Ненчев например изразява радостта си по един начин, Светльо Гоцев след блок се радва като централен нападател след гол, но нито една от тези реакции няма да бъде добре приета в противоположната зала, така че те ще трябва да се нагодят.

 

 Николай Желязков, ст. треньор на ВК Левски София:

 Готвим се нормално, концентрирани сме върху нашата си работа. Отборът на ЦСКА е по-опитният. Ние имаме трима опитни състезатели и всички други са млади момчета. Няма елемент, който би наклонил везните, за мен е грешно да се каже, че има един такъв. Психиката е комплекс на умения. Винаги съм казвал, че за да спечелиш един финал, първо трябва да го загубиш. Отборът на Левски миналата година завърши втори в редовния сезон, тази година играхме два финала, никой не знае изходът за титлата какъв ще бъде, но ние сме концентрирани върху нашата си работа, върху това на какво ние сме способни.

 

436358274 1164185114545070 3818846422771891294 n

 

 Николай Иванов, легенда на ЦСКА и координатор на националните отбори:

 Предстоят добри дни за българския волейбол - и на клубно, и на национално ниво. Откъм отразяване на мачовете дори това, което предстои, ще даде допълнителна енергия, от която се нуждае българският волейбол.

 

 Българска федерация волейбол и Национална волейболна лига – мъже призовават всички зрители, които ще присъстват на двубоите от финалния плейоф, да подкрепят своите отбори по най-добрия и цивилизован начин, да избягват неприемливо поведение и да помогнат за спортсменската атмосфера в залата.