Неделя, 14 Април 2024 11:15
Антонина Зетова: Положително беше желанието за игра на всички момичета
Снимка: bfv.bg / Startphoto.bg

България се класира за Европейското първенство за жени под 18 години, след като спечели квалификационна Група Е с три победи от три мача и без да допусне гейм срещу себе си.

В пресявките в Австрия се наложихме последователно над Дания, Литва и тима на домакина. Селекционерът Антонина Зетова направи кратък коментар пред официалния сайт на Българска федерация волейбол за представянето на момичетата и целите на отбора.

 

 Честито! Освен класирането на Европейско първенство това лято, изпълниха ли момичета всичко, което искахте от тази квалификация?

Да. Знаехме, че сме фаворити в тази квалификация, но не подценихме нито един от съперниците ни. За нас беше важно да продължаваме да развиваме нашите игрови механизми.

 

 С кое най-много се гордеете в представянето ни в Австрия?

 Гордост е много силна дума. Все пак на Европейското първенство искаме да имаме аргументи да се борим със силните отбори, така че тези мачове са по-скоро път, по който трябваше да преминем. Положително беше желанието за игра на всички момичета, които влязоха на терена и концентрацията, която показаха.

 

 Беше ли заложено като цел и задача да не допуснем да ни вземат гейм?

 Не, но класата на нашия отбор, в сравнение с тази на нашите опоненти, го предполагаше.

 

 Има ли нещо, което не ви хареса в играта?

 Имаме елементи от играта, които трябва да продължим да подобряваме и да развиваме. Но ще работим върху това по време на подготовката за Европейското първенство.

 

 Каква цел си поставяте за Европейското?

⁠Да играем волейбол, който да ни позволи да се борим наравно със силните отбори на Европейското първенство.