Четвъртък, 11 Април 2024 18:57
ВК Люлин се класира за финалния турнир при момчетата под 16 г.
Снимка: ВК Люлин

Ясен е първият отбор, който си осигури директно участие във Финалния турнир от Държавното първенство за момчета под 16 години и турнира "Купа България" (10-16 юни). Това е ВК Люлин, който спечели първото място в Група Г от Квалификационния турнир във възрастта.

 

 Този поток бе изтеглен по-рано от първоначално предвидената програма именно заради предстоящото участие на ВК Люлин в Световните ученически игри (19-29 април). Останалите пет групи ще излъчат своите финалисти на 24 и 25 април.

 

 ВК Добруджа 07 и ВК Люлин решиха победителя в групата в последната среща. Те постигнаха по две победи, като клубът от Добрич не загуби гейм. Двата тима се изправиха един срещу друг в последния мач от потока, а столичани се наложиха с 3:1.

 

 Така Добруджа 07 остава на втора позиция и заедно с Берое 2016 ще участват в Допълнителен турнир, който ще се проведе на 15 и 16 май. Клубът от Стара Загора остана трети, след като записа един успех – 3:0 над Хан Аспарух. Тимът от Исперих приключи участието ви в първенството без спечелен мач.

 

  Група Г

 

 Класиране – Група Г:

1. ВК Люлин
2. ВК Добруджа 07 (Добрич)
3. ВК Берое 2016 (Стара Загора)
4. ВК Хан Аспарух (Исперих)

 

Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.