Сряда, 27 Март 2024 09:44
Българин отново след лекторите на уебинарна серия на CEV
Снимка: cev.eu

За втори път Никола Димитров ще бъде част от високопоставените лектори, които ще участват в поредния онлайн семинар на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) във връзка с училищния проект "С волейбол на училище" (CEV School Project "Play Volleyball – Grow with it"). Той се включи дебютно в инициативата през 2022 г., а ежегодно участва в CEV Треньорската конвенция. 

 

 Именно българинът ще открие със своята лекцията деветото издание на уебинара, насочен към волейболните треньори, учители по физическо възпитание и всички други професионалисти, които работят в началното ниво на играта. Първият за годината уебинар на CEV ще се проведе на 1 април.

 

 Темата на Димитров е "Прилагане на Lean-мислене към волейболните треньори на подрастващи". Магистър по Технологии, иновации и предприемачество и завършил Шефийлдския университет (с дисертация на тема "Управление на комплексни и хаотични организации в югоизточна Европа: ключови фактори и инструменти за управление", той е страстен застъпник за овластяване и непрекъснато усъвършенстване с мисия да отключи пълния потенциал, както на отделни лица, така и на организации. Никола има богат опит в иновативното корпоративно обучение, персонализирания коучинг и провеждането на динамични групови семинари. В предишен уебинар, проведен във връзка с училищния проект CEV, той плени публиката чрез своята отдаденост към насърчаване на високи постижения чрез прилагане на принципите на щадящо мислене.

 

 Всеки, който иска да се присъдени към предстоящия уебинар, може да го направи в следния линк за регистрация:

 

 https://schoolprojectregistrationportal.cev.eu

 

 Деветото издание на уебинара е посветено на тактика, защита и псиология, като ще продължи на 3 и 10 април с лектори Йоана Маранхао и Берит Кауфелд. Лекцията на Маранхон е посветена на "Изцеление чрез състрадание: Възприемане на критична надежда и насърчаване на защитата в спорта", Бившата волейболистка и настоящ психолог Кауфелд ще говори за "Подобряване на връзката между треньор и спортист: Ефективни комуникационни стратегии за ангажиране с млади спортисти".

 

 Припомняме, че България получи домакинството на Треньорската конвенция на CEV за втора поредна година. София отново ще бъде домакин през месец септември.